Rumah > Berita > Kandungan

Kelebihan Baja Alga

May 29, 2019

Pada abad ke-12, baja rumpai digunakan secara meluas di negara pesisir dan wilayah Eropah, terutama Perancis, England, Scotland dan Norway. Menjelang abad ke-20, sebagai sejenis baja semulajadi, baja rumpai dihargai dan dibangunkan di negara maju di Eropah dan Amerika.


image


Ekstrak ganggang mengandungi unsur-unsur utama dan surih, asid amino, vitamin, sitokinin, auksin dan asid abscisic, seperti bahan yang mempromosikan pertumbuhan tumbuhan. Banyak kajian telah menunjukkan bahawa ekstrak dalam alga ini boleh menggalakkan pertumbuhan tanaman, meningkatkan hasil, mengurangkan perosak dan penyakit, dan meningkatkan rintangan tanaman sejuk dan kemarau.


Pada masa ini, kaedah yang paling banyak digunakan adalah penyemburan halaman, tetapi terdapat juga benih rendaman, aplikasi tanah dan sebagainya. Banyak negara perlu kentang, jagung, gandum, barli, kacang tanah, bit gula, timun, tomato, anggur dan bayam, dan satu siri tanaman, buah-buahan dan sayur-sayuran telah melakukan eksperimen memohon baja rumpai laut cecair, semuanya menunjukkan kesan yang sangat baik , matang baja rumpai laut cendawan pada tanaman, dan peningkatan hasil dan kualiti, buah segar, dan penentangan terhadap penyakit tumbuhan dan serangga perosak, dan lain-lain dihasilkan kesan positif yang jelas, dapat menghasilkan hasilnya meningkat 10-20%.


Ketahui lebih lanjut: Aqualantis (Flake / Powder / Liquid Extract Seaweed)

-Ascophyllum Nodosum Rumpai Laut

-100% Kelarutan Air

-Alginate, Mannitol

-Meningkatkan sebanyak 10-20%


E-mel: info@agronaturetech.com