Rumah > Berita > Kandungan

Asid Amino Mempercepat Pertumbuhan Tulang

Oct 26, 2017

Asam amino adalah bahan penting dalam otak, kandungan asid amino sehingga 90% atau lebih. Penyelidikan biologi moden mendapati bahawa orang pintar, bijak, dan otak besarnya tidak dapat dipisahkan. Orang dalam evolusi proses itu, menguasai keupayaan untuk mendapatkan protein (asid amino), sangat maju, sangat IQ, dan secara beransur-ansur menguasai dunia.

Eksperimen menunjukkan bahawa jumlah asid amino di dalam otak, menentukan tahap kecerdasan manusia dan ingatan, otak, memperbaiki ingatan utama adalah untuk membentuk pemakanan asid amino. Di samping itu, asid amino mempunyai kesan dan kesan berikut:

1, elakkan keletihan, terus bertenaga, memperbaiki status sub-kesihatan

Tryptophan boleh melegakan tekanan, mengelakkan kemurungan, kecemasan dan keadaan lain, emosi stabil, untuk mengekalkan tenaga yang kuat.

2, untuk meningkatkan kualiti tidur

Tryptophan mempunyai kesan menggalakkan tidur, "pil tidur semulajadi" di dunia.

3, untuk meningkatkan imuniti

Asid amino adalah bahan asas sistem imun manusia, bilangan dan kualiti asid amino, dan fungsi sistem imun berkait rapat dengan kuat, tryptophan, phenylalanine, lisin adalah bahan mentah yang diperlukan untuk menghasilkan antibodi, menambah keseimbangan yang komprehensif asid amino, adalah untuk memperbaiki sistem imun badan.

4, untuk mempromosikan penyakit, pemulihan selepas operasi

Asid amino branched (leucine isoleucine dan valine) boleh mempercepatkan kadar pemulihan pesakit.

Bolehkah asid amino meningkatkan imuniti?

Kanak-kanak kerana sistem imun badan belum berkembang, sintesis antibodi dalam tubuh manusia adalah rendah, menyebabkan ketahanan terhadap bakteria asing dan pencerobohan virus sel-sel fagositik (seperti sel-sel darah putih) kurang berdaya maju, kurang, sehingga mudah untuk menjangkiti pelbagai penyakit. Asid amino dapat mempercepat sintesis imunoglobulin manusia, dari peningkatan imuniti asas, untuk mengelakkan selesema, demam, batuk dan penyakit lain.

Mempercepat pertumbuhan tulang

Tulang terdiri daripada matriks tulang dan mineral tulang: matriks tulang terutamanya terdiri daripada asid amino, menentukan bentuk tulang, saiz dan kelenturan; mineral tulang terutamanya terdiri daripada kalsium, menentukan kepadatan tulang dan kekerasan. Oleh itu, asid amino dan kalsium adalah "bahan binaan" utama yang membentuk tulang.

Tubuh kanak-kanak berada di tahap pertumbuhan dan perkembangan pesat, permintaan untuk kalsium sangat besar. Walau bagaimanapun, beberapa orang tahu bahawa kanak-kanak dalam peringkat perkembangan kalsium tidak boleh dipisahkan daripada asid amino. Asam amino adalah "kendi" pelbagai mineral dan unsur surih dalam badan. Tubuh manusia dalam tambahan kalsium, besi, zink, selenium dan lain-lain mineral dan unsur surih, keperluan untuk asid amino dan protein untuk mengangkutnya ke seluruh tubuh. Seperti kekurangan asid amino, unsur-unsur surih dan mineral ini tidak dapat dihantar secara berkesan ke pelbagai organ tubuh manusia, masih akan menyebabkan kekurangan mineral dan unsur surih dalam tubuh.