Rumah > Berita > Kandungan

Penguraian Asid Amino Dan Transformasi

Jul 03, 2017

Asid Amino Asam asid Humic (Asid Humic, disingkat HA) adalah sisa-sisa haiwan dan tumbuh-tumbuhan, terutamanya sisa tumbuhan, melalui penguraian dan transformasi mikrob, Amino Acid serta siri proses reaksi geokimia yang kompleks dan mengumpulkan kelas bahan organik . Ia terdiri daripada aromatik dan pelbagai kumpulan berfungsi asid organik polimer, dengan aktiviti fisiologi yang baik dan penyerapan, kompleks, pertukaran dan fungsi lain. Asid humik adalah unsur utama karbon, hidrogen, oksigen, nitrogen amino nitrogen, sulfur, adalah sebatian aromatik jenis fenol polyvalent dan sebatian nitrogen polycondensate.

Diagihkan secara meluas dalam arang batu rendah, tanah, sedimen air, kotoran haiwan, baja organik, sisa haiwan dan tumbuhan dan sebagainya. Kita sering melihat tanah hitam, Amino Acid kerana asid humic (tidak mengandungi, tanah yang mengandungi asid humic berwarna kuning) dalam arang batu rendah (arang lasak, lignite, gambut) kandungan asid humic paling tinggi (30 ~ 80% ), diikuti oleh kompos organik (kira-kira 5 hingga 20%). Asam Amino Asid dioksidakan secara buatan (seperti dirawat dengan udara, ozon atau asid nitrik) untuk membentuk asid humik yang dijana semula

Menurut kelarutan dalam klasifikasi pelarut dan warna, Amino Acid boleh dibahagikan kepada tiga komponen: ① larut dalam aseton atau bahagian etanol yang dipanggil asid coklat; ② tidak larut dalam bahagian aseton dipanggil asid fulvic hitam; ③ larut dalam air atau nipis Bahagian asid dipanggil asid fulvic

Untuk pertanian boleh digunakan sebagai tambahan nutrien tanah, perakaran dan tambahan baja Zhuanggan, perapi tanah, pengawet pertumbuhan tanaman, kompaun baja foliar, agen sejuk Amino Acid, agen kemarau, sinergis pupuk majmuk, dan nitrogen, fosforus, kalium dan unsur-unsur lain digabungkan dengan baja asid humic, dengan kecekapan baja, tanah yang lebih baik, merangsang pertumbuhan tanaman, meningkatkan kualiti produk pertanian dan fungsi lain. Magnesium humate, humic acid dan zinc, urea iron humic iron dalam suplemen kekurangan magnesium tanah, kekurangan zink jagung, pokok buah pada besi mempunyai kesan yang baik; asid hampa dan etanom herbicidal, atrazine Amino Acid dan campuran racun perosak lain, boleh meningkatkan keberkesanan, Menghalang keracunan sisa; natrium humate berkesan dalam merawat reput pokok apel.

Pengatur pertumbuhan tanaman spektrum luas, Amino Acid untuk mempromosikan pertumbuhan tumbuhan khususnya boleh mengawal pembukaan dedaunan tanaman, mengurangkan transpirasi, kemarau mempunyai peranan penting, dapat meningkatkan kemampuan untuk menahan, meningkatkan produksi dan meningkatkan kualitas permohonan utama gandum sasaran, Jagung, ubi jalar, madu, beras, kapas, kacang tanah, rogol, tembakau, mulberi mulberi, buah-buahan Asid Amino, sayuran, dan sebagainya; boleh dicampurkan dengan beberapa racun perosak bukan alkali, dan selalunya kesan sinergi.

Asid amino dalam peranan pertumbuhan tumbuhan mempunyai tiga: 1) sumber tambahan nutrien organik nitrogen; 2) agen logam chelating ion. (Calcium, magnesium, besi, mangan, zink, tembaga, molibdenum, boron, selenium, dan sebagainya) dibawa ke loji dan unsur surih dan unsur surih (kalsium, magnesium, besi, mangan, zink, tembaga, molibdenum, boron, selenium, dsb.) Meningkatkan penggunaan tumbuhan pelbagai nutrien; 3) persiapan enzim. Asid amino adalah pemecut dan pemangkin untuk sintesis pelbagai enzim dalam tumbuhan, yang memainkan peranan penting dalam metabolisme tumbuhan. Walau bagaimanapun, asid amino di dalam tanah mudah diasimilasikan oleh bakteria, penguraian Amino Acid, ia tidak boleh digunakan sebagai baja asas di dalam tanah, tetapi diperbuat daripada baja daun, menyembur pada daun supaya tumbuh-tumbuhan langsung melalui penyerapan daun asid amino dan unsur-unsur lain.

Merujuk kepada sumber kalium menggunakan kalium sulfat, atau kalium klorida dari sebatian klorida yang diperbuat daripada baja sebatian, dan kandungan ion klorida tidak boleh melebihi 3%, sebaliknya ia adalah baja sebatian klorin.

Merujuk kepada unsur kalium dalam bentuk kalium klorida boleh dibahagikan kepada produk monochloro dan diclofen, klorin merujuk kepada unsur kalium adalah bentuk kalium klorida, Asid Amino unsur nitrogen untuk urea dan ion bukan klorida yang diperbuat daripada klorin berganda adalah sebatian kalium dalam bentuk kalium klorida, sebatian nitrogen dalam bentuk ammonia klorida.