Rumah > Berita > Kandungan

Penguraian Asid Amino Dan Transformasi

Jul 12, 2017

Asid humik (Asid Humic, disingkat HA) adalah sisa-sisa hewan dan tumbuh-tumbuhan, Amino Acid terutama sisa tumbuhan, melalui penguraian dan transformasi mikrob, Amino Acid serta siri proses reaksi geokimia yang kompleks dan mengumpulkan kelas bahan organik . Asid amino Ia terdiri daripada kumpulan aromatik dan pelbagai fungsi asid organik polimer, dengan aktiviti fisiologi yang baik dan penyerapan, kompleks, pertukaran dan fungsi lain. Asid humik adalah unsur utama karbon, hidrogen, oksigen, nitrogen, sulfur, Asam Amino adalah sebatian aromatik jenis fenol polyvalent dan sebatian nitrogen polycondensate.

Diagihkan secara meluas dalam arang batu rendah, tanah, sedimen air Amino Asid, kotoran haiwan, baja organik, sisa haiwan dan tumbuhan dan sebagainya. Kita sering melihat tanah hitam, Amino Acid kerana asid humic (tidak mengandungi, tanah yang mengandungi asid humic berwarna kuning) dalam arang batu rendah (arang lasak, lignite, gambut) kandungan asid humic paling tinggi (30 ~ 80% ), diikuti oleh kompos organik (kira-kira 5 hingga 20%). Asam Amino Asid dioksidakan secara buatan (dirawat dengan udara, asid amino asid atau asid nitrik) untuk membentuk asid humik yang dijana semula

Menurut kelarutan dalam klasifikasi pelarut dan warna, Amino Acid boleh dibahagikan kepada tiga komponen: ① larut dalam aseton atau bahagian etanol yang dipanggil asid coklat; ② tidak larut dalam bahagian aseton dipanggil asid fulvic hitam; ③ larut dalam air atau nipis Bahagian asid dipanggil asid fulvic

Untuk pertanian boleh digunakan sebagai tambahan nutrien tanah, perakaran dan tambahan baja Zhuanggan, perapi tanah, pengawet pertumbuhan tanaman, kompaun baja foliar, agen sejuk Amino Acid, agen kemarau, sinergis pupuk majmuk, dan nitrogen, fosforus, kalium dan unsur-unsur lain digabungkan dengan baja asam humic, Asid Amino dengan kecekapan baja, tanah yang lebih baik, merangsang pertumbuhan tanaman, Amino Acid meningkatkan kualiti produk pertanian dan fungsi lain. Magnesium humate, humic acid dan zinc, urea iron humic iron dalam suplemen kekurangan magnesium tanah, kekurangan zink jagung, pokok buah pada besi mempunyai kesan yang baik; asid humat dan etanom herbicidal, atrazine dan campuran racun perosak lain, boleh meningkatkan keberkesanan, Inhibisi Asid Amino ketoksikan sisa; natrium humate berkesan dalam merawat reput pokok apel.

Asid amino dalam peranan pertumbuhan tumbuhan mempunyai tiga: 1) sumber tambahan nutrien organik nitrogen; 2) agen logam chelating ion. (Kalsium, magnesium, besi, mangan, zink, tembaga Amino Asid, molibdenum, boron, selenium, dan lain-lain) dibawa ke loji dan unsur surih dan unsur surih (kalsium, magnesium, besi, mangan, molibdenum, boron, selenium, dsb.) Meningkatkan penggunaan tumbuhan pelbagai nutrien; 3) persiapan enzim. Asid amino adalah pemecut dan pemangkin untuk sintesis pelbagai enzim dalam tumbuhan, yang memainkan peranan penting dalam metabolisme tumbuhan. Walau bagaimanapun, asid amino di dalam tanah mudah diasimilasikan oleh bakteria, penguraian Amino Acid, ia tidak boleh digunakan sebagai baja asas di dalam tanah, tetapi diperbuat daripada baja daun, semburan Amino Acid pada daun supaya tumbuhan langsung melalui penyerapan daun asid amino dan unsur-unsur lain.