Rumah > Berita > Kandungan

Amino Acid Enhancement

Aug 02, 2017

Asid amino mempunyai kesan yang besar terhadap pertumbuhan dan perkembangan tanaman. Asid Amino Ramai petani pertanian mengatakan bahawa asid amino adalah "baja akar". Kesan utama pada sistem akar adalah untuk merangsang pembahagian dan pertumbuhan sel meristem akar, akar sekunder meningkat, akar meningkat, pemanjangan akar Amino Acid, dan akhirnya membawa kepada penyerapan tanaman air dan nutrien sangat dipertingkatkan.

Asid amino ke dalam tumbuhan selepas tumbuhan untuk merangsang peranan utama dalam peningkatan kekuatan pernafasan, peningkatan fotosintesis, pelbagai aktiviti enzim meningkat, Amino Acid supaya buah-buahan terlebih dahulu pewarna matang, hasil yang tinggi dan meningkatkan pengeluaran.

Meningkatkan ketahanan tumbuhan kepada fosforus dan kalium; Asam Amino meningkatkan ketahanan tumbuhan; Pertumbuhan tumbuhan, terutamanya fotosintesis mempunyai peranan yang unik dalam mempromosikan, dapat meningkatkan kandungan klorofil tumbuhan, meningkatkan aktiviti enzim, mempromosikan penembusan karbon dioksida, Amino Acid sehingga lebih banyak fotosintesis, untuk meningkatkan kualiti tanaman, meningkatkan kandungan Vc dan gula. peranan penting.

Asid amino adalah bahan yang paling asas yang membentuk protein biologi dan berkaitan dengan aktiviti kehidupan. Ia adalah unit asas molekul protein dalam organisma, dan ia berkait rapat dengan aktiviti kehidupan biologi. Ia mempunyai fungsi fisiologi khas dalam antibodi, Amino Acid adalah salah satu nutrien yang sangat diperlukan dalam tubuh.

(Nitrogen, fosforus, kalium, besi, tembaga Amino Asid, mangan, zink, aluminium, boron, dan lain-lain), yang diperlukan untuk pertumbuhan tumbuhan dan pembangunan, Amino Acid dengan menggunakan asid amino sebagai substrat, dan keupayaan penjerapan dan pengekalan, Melalui pembentukan kompleks organik yang kompleks dan kompleks. Baja ini bukan sahaja boleh mengekalkan sebilangan besar unsur pelepasan yang lambat dan penggunaan penuh, Amino Acid tetapi juga untuk memastikan kestabilan unsur surih dan kesan jangka panjang. Ia mempunyai kesan yang baik untuk meningkatkan pernafasan tumbuhan, memperbaiki proses redoks tumbuhan dan mempromosikan metabolisme tumbuhan.

Ia boleh menggalakkan fotosintesis dan pembentukan klorofil, dan ia boleh mempromosikan dan mengaktifkan proses fisiologi dan biokimia seperti aktiviti oksida, Amino Acid aktiviti enzim, percambahan benih, penyerapan nutrien dan pertumbuhan akar dan pembangunan. Khususnya, pertalian untuk tanaman adalah setanding dengan bahan lain. Asid amino Keberkesanan baja asid amino set baja organik jangka panjang, baja cepat, kestabilan baja bio dan kecekapan baja mikro secara keseluruhan. Di sini perbincangan utama baja dalam penggunaan asid amino dalam pertanian.

Menggalakkan pembentukan agregat tanah: agregat tanah adalah unit asas struktur tanah. Penggunaan asid amino boleh mengubah kandungan garam tanah terlalu tinggi, Amino Asid beralkali terlalu kuat, zarah tanah yang sangat tersebar, struktur tanah sifat fizikal dan kimia yang lemah, dan menggalakkan pembentukan agregat tanah, penggunaan asid amino, ketumpatan pukal tanah berkurangan dengan ketara, Amino Acid jumlah keliangan tanah dan Peningkatan yang sama dalam kapasiti pegangan air akan membantu meningkatkan keupayaan air tanah dan baja, supaya dapat mewujudkan keadaan yang baik untuk pertumbuhan akar tanaman dan pembangunan.