Rumah > Berita > Kandungan

Asam Amino Mempunyai Kesan Kesihatan

Oct 19, 2017

Asid amino mempunyai kesan metabolik yang berbeza pada bayi dan orang dewasa. Penggunaan infusi asid amino biasa, bayi dan kanak-kanak dalam aktiviti phenylalanine hydroxylase adalah rendah, Asid Amino mudah menghasilkan fenilalaninemia tinggi.

Asid amino dalam kimia merujuk kepada komposisi generik kelas sebatian organik yang mengandungi kumpulan amino dan karboksil, yang merupakan unit konstituen asas makromolekul berfungsi biologi. Sekiranya tubuh manusia berbanding bangunan bertingkat tinggi, protein adalah sekeping bata, asid Amino dan asid amino terdiri daripada tanah bata. Asid amino bukan sahaja menyediakan bahan mentah penting untuk protein sintetik, tetapi juga menyediakan asas bahan untuk mempromosikan pertumbuhan, menjalankan metabolisme normal dan mengekalkan kehidupan.

Jadi penting untuk bahan asas kehidupan, Amino Acid tubuh manusia adalah cara untuk mengambilnya? Asam amino adalah unit asas komposisi protein, dan pengambilannya adalah apa-apa tetapi juga dari protein. Badan normal melalui pengambilan pelbagai makanan, dari mana untuk mendapatkan asid amino yang diperlukan yang mencukupi untuk memenuhi keperluan kehidupan, tidak perlu selalu menambah tablet asid amino khas. Beberapa pasaran yang mempromosikan peranan tablet asid amino penjagaan kesihatan, boleh makan beberapa, tetapi tidak boleh digunakan sebagai sumber utama asid amino.

Malah, penambahan asid amino seperti makan. Tablet asid amino lisan kesan kesihatan ada di sana, tetapi tiada pengiklanan jadi Tuhan, untuk dirawat dengan betul. Amino Acid Aplikasi klinikal asid amino, secara amnya hanya untuk beberapa pesakit yang serius, seperti pesakit dengan kehilangan darah yang berlebihan, penyakit hati dan buah pinggang yang teruk, pesakit kritikal, sistem pencernaan, gangguan penyerapan yang teruk dan tidak boleh makan pesakit biasa, untuk menyediakan asas pemakanan bagi tubuh manusia, dan terutamanya Dengan suntikan asid amino, jarang menggunakan tablet asid amino lisan. Jadi walaupun anda berlebihan lisan daripada asid amino, tetapi juga tidak dapat diserap oleh badan, Amino Acid sebenarnya, kebanyakan dari perkumuhan.

Surfaktan amfoterik asid amino telah diberi perhatian oleh keselamatan, kelembutan, biodegradability dan aktiviti permukaan yang sangat baik. Selain itu, molekul surfaktan amfoterik jenis asid amino mengandungi rangka asid amino yang mempunyai kedua-dua kumpulan amino dan kumpulan karboksil, kumpulan acil yang boleh diperkenalkan ke dalam atom karbon yang berbeza, dan kumpulan alkoksi, dan jumlah karboksilat hidrokarbamin kumpulan mungkin berbeza. Asam Amino Oleh itu, aktiviti permukaan asid amfoterik amino asid boleh dikawal dalam banyak cara dan digunakan secara meluas.

Asam amino jenis surfaktan surfaktan zwitterionik membawa tuduhan positif kation hidrofilik melalui kumpulan amino, dan caj negatif anion boleh dibawa oleh kumpulan karboksil, kumpulan asid sulfonat dan kumpulan asid fosforik. Paling penting untuk asid amino karboksilat jenis surfaktan amfoterik, Asid Amino Di antara mereka, dan - asid amino dan - jenis asid aminopropionik.