Rumah > Berita > Kandungan

Penyelenggaraan dan Pembaikan Asid Amino

Aug 10, 2017

Peranan asid amino dalam pertumbuhan tumbuhan adalah tiga: 1 sumber nutrien nitrogen organik dan 2 agen chelating ion logam. Asid amino mempunyai fungsi ion logam kompleks (chelate), mudah untuk menanam unsur-unsur sederhana yang diperlukan dan unsur surih (kalsium, magnesium, besi, mangan, zink, tembaga, molibdenum asam amino, boron, selenium, dan sebagainya). untuk tumbuhan, meningkatkan penggunaan tumbuhan pelbagai nutrien; 3 penyediaan enzim-catalyzed. Asam amino adalah penganjur dan pemangkin untuk sintesis enzim dalam tumbuhan, Asam Amino yang memainkan peranan penting dalam metabolisme tumbuhan. Walau bagaimanapun, asid amino mudah diasimilasi dan diuraikan oleh bakteria di dalam tanah, jadi ia tidak digalakkan menggunakannya sebagai baja basal di dalam tanah, Amino Acid tetapi untuk membuat baja daun, yang disembur pada daun untuk membolehkan tumbuhan menyerap asid amino dan unsur lain secara langsung melalui dedaunan.

Asam amino Produk pembersihan Bahan yang paling penting ialah garam asid amino asid, Asam Amino yang surfaktan asid amino, templat nama adalah: xx acyl y-alanine Z

Bahagian depan xx adalah bahagian minyak, biasanya laurel, kelapa, kadang-kadang melihat sawit

Middle y adalah nama asid amino, yang biasanya lembah (asam ammonia), gan (asid amonia), kadang-kadang melihat propionik (asid ammonia), otot (asid amonia)

Z terakhir ialah natrium hidrofilik, potassium, atau triethanolamine (disingkat TEA)

Modul-modul struktur di atas boleh dikumpulkan mengikut kehendak, seperti kelapa natrium glutamat, asid amino laurik asid, teh propionat palmitik.

Sesetengah pembersih asid amino menambah sedikit garam asid asid amino, dalam komposisi jadual perbandingan, bukan surfaktan utama, tetapi mengganggu, Amino Acid dikenali sebagai "permukaan pembersihan asid amino." Sebagai contoh, kebanyakan emulsi pembersihan asid amino yang kecil, dibahagikan kepada:

Air, alkohol keras, gliserol, propilena glikol, natrium lauril natrium, asid palmitik, alkohol lauryl, asid pala, kalium hidroksida, minyak kelapa amida propyl betaine, Amida asid minyak kelapa amida DEA, etilena glikol stearat, PEG-150 dua stearic acid ester, gliserin stearat, ester asid stearat PEG-100, kalium glutamat kelapa, kalium asam laurat, hidroksipropil selulosa, ekstrak daun aloe vera Amino Acid, hydroxy phenyl metil ester, ester hidroksipropil, EDTA dua natrium, intipati

Walaupun penambahan asid kelapa kalium glutamat dan kalium creatin lauric, tetapi lokasi struktur formula badan utama atau sle (ester asid sulfurik) + SOAP Base (karboksilat), Amino Acid jadi bukan permukaan pembersihan asid amino yang baik.

Asid amino penting adalah penting untuk pertumbuhan, penyelenggaraan dan penyelenggaraan asid Amino. Jika kekurangan, ada gejala berikut:

1. Kekurangan tenaga dan tenaga.

2, fenomena penuaan pramatang.

3, prestasi penyembuhan luka adalah kurang baik.

4. Kecacatan perkembangan anak.

Sekiranya makanan yang sering tidak mempunyai asid amino penting, boleh menjejaskan kesihatan. Ia memainkan peranan penting dalam pertumbuhan bayi. Histidin adalah penting untuk pertumbuhan dan perkembangan kanak-kanak, arginine Amino Acid, sistein, tirosin dan taurin adalah penting untuk bayi preterm.