Rumah > Berita > Kandungan

Asid Amino Fungsi

Jul 25, 2017

Asid amino dan keberkesanan asid amino kaya makanan dalam asid amino yang disyorkan makanan adalah nutrien badan, adalah komposisi bahan penting otak manusia, kandungan asid amino otak, Amino Acid menentukan kecerdasan manusia dan ingatan, Amino Acid sehingga Suplemen harian asid amino Sangat diperlukan, terutamanya dalam badan putih dengan otak, tetapi juga tidak dapat dipisahkan dari asid amino, Amino Acid berkata fungsi asid amino, berikut kita lihat makanan makanan yang mengandungi asid amino yang kita perlukan.

Asam amino adalah bahan penting dalam otak, kandungan asid amino sehingga 90% atau lebih. Penyelidikan biologi moden mendapati bahawa orang pintar, bijak, dan otak besarnya tidak dapat dipisahkan. Amino Acid Orang dalam proses evolusi, menguasai keupayaan untuk mendapatkan protein (asid amino), sangat maju, sangat IQ, dan secara beransur-ansur menguasai dunia.

Eksperimen menunjukkan bahawa jumlah asid amino di dalam otak, menentukan tahap kecerdasan manusia dan ingatan, otak, memperbaiki ingatan utama adalah untuk membentuk pemakanan asid amino. Asid amino Selain itu, asid amino mempunyai kesan dan kesan berikut.

Tryptophan boleh melegakan tekanan, mengelakkan kemurungan, kecemasan dan keadaan lain, Amino Acid stabil, untuk mengekalkan tenaga yang kuat.

Asam amino adalah bahan asas sistem imun manusia, bilangan dan kualiti asid amino, dan sistem imun berkait rapat dengan kekuatan, tryptophan, phenylalanine, Amino Acid lysine, dan sebagainya. Untuk pengeluaran bahan mentah, Daripada asid amino, adalah untuk memperbaiki sistem imun badan.

Keberkesanan: phenylalanine untuk mengurangkan rasa lapar, Asid Amino meningkatkan keinginan seks, meningkatkan ingatan, meningkatkan kepekaan pemikiran, mengilhami semangat penghapusan kemurungan dan kesan lain.

Orang yang sesuai: sesuai untuk mengalami disfungsi seksual, kehilangan ingatan, kemurungan postpartum, Sindrom menopausal Amino Acid, penyakit bermusim, kemurungan dan penyakit lain, pesakit Amino Acid sering menambah penyakit.

Sumber makanan: Makanan kaya Phenylalanine termasuk roti gandum, kekacang Amino Acid, mi beras, mi, soya dan soya, keju putih, susu, badam, kacang tanah, labu dan biji bijan.

Keberkesanan: Isoleucine adalah penting untuk pembentukan hemoglobin manusia, boleh mengawal gula darah badan (terutamanya untuk meningkatkan tahap gula darah), meningkatkan tahap tenaga, meningkatkan tenaga tubuh, pembaikan Amino Acid yang rosak tisu otot, rawatan pesakit kegagalan hati, menggalakkan rembesan hormon pertumbuhan.

Orang yang sesuai: sesuai untuk mengalami hipoglikemia, penyakit hati Acid Asid, trauma, rembesan hormon pertumbuhan dan penyakit lain, serta pesakit selepas pembedahan sering ditambah.

Sumber makanan: makanan yang kaya dengan isoleucine terutamanya termasuk hati haiwan, telur Amino Asid, itik, kacang soya, kacang hitam, jagung, beras hitam, beras merah, badam, kacang tanah, gandum, ikan dan pelbagai produk tenusu.