Rumah > Berita > Kandungan

Peranan Agen Chelating dalam Baja

Aug 17, 2017

Di bawah keadaan persekitaran biasa, logam berat di dalam tanah terserap di permukaan padat tanah dan kekal di lapisan tanah tanah kerana pengagregatan logam berat di dalam tanah. Oleh itu, penggunaan ejen chelating logam berat ke tanah dapat meningkatkan aktiviti dan bioavailabiliti logam berat di dalam tanah, Memudahkan aliran dan diserap.

Peranan agen chelating dalam baja adalah untuk melindungi kation logam dalam unsur surih daripada ion negatif yang kuat yang terperangkap di dalam tanah untuk menghasilkan garam yang tidak sesuai yang ditetapkan. Kemudian ejen chelating terbaik harus menjadi pH tanah yang lebih baik untuk menyesuaikan diri dengan produk, bukan degradasi pesat produk tidak negatif, hanya untuk dikaitkan dengan sokongan teknikal. Chelation mudah, individu tidak menganjurkan. Kelebihan IDHA adalah perlindungan unsur ion surih, kelemahannya adalah untuk meningkatkan jumlah molekul. Sudah tentu perbezaannya bukan sahaja di sini, seperti bukan IDHA, jumlah molekulnya kecil untuk penyerapan, tetapi kestabilan juga sukar untuk menjamin, mudah digunakan dalam prestasi atau kegagalan. Oleh itu, apabila membuat produk tertentu, mesti ada teknologi sokongan tertentu. Teknologi tidak bersorak, sebenarnya, lebih sukar. Kakitangan teknikal SOTOUS dalam memperkenalkan produknya, merujuk kepada teknologi pelepasan daun, yang merupakan produk bukan penipuan mereka di mana kelebihannya. Saya hanya menambah teknologi IDHA, tidak menolaknya. Produk unsur jejak asal tidak chelating, tetapi ia bukan semata-mata tidak menipu, dalam konteks ini, teknologi IDHA muncul, dari sudut pandangan, dalam aplikasi tanah lebih banyak kelebihan.

Semburan daun dan tanah di badan IDHA tidak sama, IDHA tidak digunakan di permukaan semburan, tetapi dalam kecekapan penyerapan yang terbatas, melalui teknologi yang sama dapat diselesaikan. Tetapi jika tiada produk IDHA teknologi yang hampir sama, mengunyah penggunaan dedaunan, kecekapan pasti akan terjejas di Eropah, teknologi IDHA chelating telah banyak menggantikan EDTA. Bukan sahaja dalam bidang tanaman pertanian. Bayer dalam pasaran farmaseutikal dan perindustrian global untuk mempromosikan unsur-unsur surih IDHA chelating, aplikasi yang lebih luas. IDHA dari tahap teknikal, aplikasi foliar dan aplikasi tanah tidak ada masalah, ADOB Adam Kate bercakap IDHA terutamanya digunakan dalam dedaunan, makna utama adalah kesan semburan daun lebih cepat dan lebih berkesan. HBED dibangunkan khas untuk penggunaan tanah yang sangat melampau dengan pH di atas 10, aplikasi tanah yang disyorkan, untuk menyelesaikan masalah keadaan tanah beralkali tinggi tidak dapat menyerap jejak masalah di barat laut China, pasaran Sichuan ...

HBED dibangunkan untuk tanah beralkali yang melampau. Di tanah barat laut, penggunaan unsur chelating EDTA tidak diserap.

111.jpg