Rumah > Berita > Kandungan

Tiga Masalah Harus Diperhatikan Perhatian Ketika Memohon Baja Organik Kepada Tembikai.

May 16, 2018

Memandangkan pemodenan pertanian lebih tinggi dan lebih tinggi, produk organik semakin popular. Sokongan kerajaan dan kepentingan pengguna membuat baja organik pertanian berkembang dengan pesat dan memainkan peranan penting dalam pengeluaran pertanian. Baja organik, adalah hasil daripada menggunakan penanaman atau loji baja hijau liar, melalui peranan mikroorganisma tanah, di bawah keadaan yang sesuai dengan unsur-unsur melalui pengambilan mineral dan kemudian dikembalikan ke tanah, diserap oleh tanaman.

Bagi petani, baja yang sesuai harus dipilih dengan teliti dalam banyak baja pertanian untuk menanam tanaman pertanian. Kandungan dan kualiti produk harus lebih diukur. Oleh itu, adalah disyorkan untuk memilih baja organik tanaman sebagai baik, mudah diserap oleh tanaman, dan mempromosikan fotosintesis tumbuhan hijau.

Pilihan baja organik adalah kunci. Banyak tembikai ditanam di kawasan berbukit. Tanah adalah miskin dan miskin, dan lapisan tanah tidak cukup dalam. Baja organik walaupun terdapat banyak kelebihan, tetapi ia tidak mencukupi untuk organik, masih perlu membentuk satu set lengkap penggunaan baja sebatian organik, baja sebatian sulfat sebatian, khususnya, gabungan baja organik dan bukan organik, ditangguhkan baja organik gabungan , dengan berkesan menggalakkan kenaikan gula tembikai, memberi bermain penuh kepada kesan komprehensif baja yang berbeza.

image.png

Terapkan teknik. Pertama, baja organik mesti digunakan 15 ~ 20 hari sebelum bibit semangka, aplikasi awal dapat melihat kesan awal, kesannya akan menjadi miskin; Yang kedua adalah untuk memohon kepada lapisan tanah di bawah 20cm, untuk mendorong sistem akar untuk mengikat, cetek mudah hilang; Ketiga, selepas penggunaan baja organik, tanah mempunyai kandungan kelembapan yang baik, dan kandungan kelembapannya lebih baik, semakin cepat baja dibebaskan. Keempat adalah untuk mengelakkan penggunaan baja kimia yang mengandung klorin, agar tidak mengurangkan kandungan gula, yang mempengaruhi kualiti.