Rumah > Berita > Kandungan

Masalah-masalah yang Anda Perlu Perhatian Untuk Semasa Ripening Anggur

Jun 13, 2018

Ia adalah masa yang sangat penting untuk anggur tumbuh lebih besar dan menjadi lebih berwarna dan manis. Ini adalah masa yang lain apabila orang menggunakan lemak. Untuk mengurangkan kerugian yang tidak perlu disebabkan oleh penggunaan baja yang tidak betul, beberapa kesalahan persenyawaan perlu diperhatikan.

image.png

1. Nitrogen dan kalium fosforus semasa tempoh kritikal

Nitrogen adalah "elemen kehidupan" dalam proses anggur yang semakin meningkat, ramai orang berfikir bahawa lebih banyak nitrogen dalam buah berry berkembang ke tahap yang matang, sehingga buah "mengisi" mengembang nutrien yang diperlukan, tetapi terlalu banyak nitrogen dalam tumbuhan aplikasi masalah bulking dengan buah-buahan untuk nutrien, dan masa yang tertunda untuk pasaran.

Fosforus dalam anggur tumbuh organ mempunyai fungsi akar, dalam tempoh matang kita fikir akar anggur sangat lambat dan tidak perlu menyediakan p, maka tidak lagi memperhatikan tambahan fosforus, tetapi mengabaikan anggur dalam tempoh matang memerlukan lebih banyak produk fotosintesis sintesis dan transformasi pengangkutan gula, semua ini memerlukan fosforus yang mencukupi untuk menyediakan tenaga, jika tidak mempunyai bekalan fosforus yang mencukupi akan menjejaskan pertumbuhan buah dan mengubah warna.

Potassium boleh menggalakkan penukaran gula dan pengangkutan, telah banyak ditakrifkan sebagai "menambah gula pewarna" unsur-unsur, ini adalah benar, tetapi untuk pelbagai sebab bagi orang yang membentuk minda-set kalium lebih tinggi, lebih baik, tetapi saya juga tidak tahu banyak akan mengurangkan pengambilan magnesium, kalium, seterusnya menyebabkan pembentukan produk fotosintesis disekat, ia akan menjejaskan kualiti anggur matang.

2. Kesan indeks buah

Pewarna: anthocyanin adalah faktor utama pewarna buah. Kekurangan fosforus akan membawa kepada tenaga yang tidak mencukupi untuk pengangkutan, dan gula yang dihasilkan oleh produk fotosintesis akan mengumpul sejumlah besar daun, dan tidak dapat diangkut ke buah-buahan untuk mempromosikan pembentukan antosianin, yang akan menjejaskan pewarna buah.

Rasa: buahnya masam, kemudian gula, kemudian warna, dan akhirnya rasa. Fasa ini melarang semua sebab daun tipuan menembak untuk memanfaatkan penggunaan tabiat baja, jika tidak akan menyebabkan pembaziran nutrien, sukar untuk membentuk rasa asal varietas.

Komprehensif di atas, disarankan agar anda memilih gula dalam tempoh bertambah warna pewarna tinggi nitrogen fosforus kalium jenis baja larut air untuk pengairan titisan atau tumpul, bekerjasama dengan penyemburan foliar unsur kalsium, magnesium dan boron, dari Sudut pengurusan baja pastikan pewarna gula anggur.

Perlu dinyatakan bahawa karbon adalah elemen penting dalam pembentukan produk fotosintesis dan penggunaannya dalam pewarna anggur adalah kondusif untuk peningkatan komoditi anggur. Ini adalah salah satu sebab mengapa baja asid hama digunakan secara meluas dalam anggur dalam tempoh dua tahun yang lalu.