Rumah > Berita > Kandungan

Permohonan Asid Humic Dalam Pengeluaran

Jun 06, 2017

Asid humik sering digunakan sebagai komponen utama bahan organik tanah dalam pengeluaran buah-buahan, dan kebanyakan penanam buah tidak mempunyai pengetahuan dan penyelidikan yang mencukupi mengenai sifat, fungsi dan aplikasinya. Asid Humik Oleh itu, menurut hasil penyelidikan industri asid humic China di rumah dan di luar negeri, digabungkan dengan pengeluaran buah dan kesuburan pokok buah-buahan, penggunaan asid humat dalam pengeluaran buah diringkaskan seperti berikut:

Asid humik (asid humic, disingkat ha), Asam Humic biasanya dianggap sebagai sekumpulan sebatian yang mengandungi struktur aromatik yang serupa dengan bahan asid amorf. Asid humik dinamik, residu tumbuhan (terutamanya residu tumbuhan) melalui penguraian mikroba dan geokimia dan sintesis kelas polimer makromolekul semulajadi organik, terutamanya oleh karbon, hidrogen, oksigen, nitrogen, fosforus, sulfur dan unsur-unsur lain, dan juga mengandungi sebilangan kecil kalsium, magnesium, besi, silikon dan unsur-unsur lain. Struktur molekul sangat rumit, dengan nukleus aromatik sebagai badan utama, dengan pelbagai kumpulan berfungsi, terutamanya hidroksil, fenolik hidroksil, quinone, alkohol hidroksil, berasaskan karbon bukan quinone, metoksi, dan lain-lain. Asid humat sering disebut sebagai asid hibrid, dan asid fulvic juga dimasukkan.

Asid humik berwarna coklat kepada bahan serbuk longgar hitam, asid Humic mudah larut dalam alkali dan ethyl dua amina nitrogen yang mengandungi pelarut organik kutub. Asid Fulvic boleh larut dalam air dan pelarut organik seperti alkali, larutan asid dan etanol. Asid humik mempunyai ciri-ciri kimia koloid, aktiviti permukaan, keasidan yang lemah dan kumpulan berfungsi berasid, pertukaran ion, Kompleksasi chelate, redoks, kestabilan kimia asid Humic, photodegradation, pengubahsuaian kimia, dan aktiviti biologi.


Bahan humik digunakan secara meluas dalam tanah, arang batu, air dan persekitaran semulajadi yang lain. Asid humik semulajadi boleh dibahagikan kepada asid humat tanah, asid humat, asid humat dan sebagainya. Oleh kerana asid humic mempunyai fungsi khas, ia memainkan peranan yang unik dalam kawalan pasir, pemulihan tanah, rawatan kumbahan bandar, pembinaan pertanian ekologi, pengeluaran produk pertanian hijau, perubatan dan produk kesihatan. Asid Humik Arus utama bahan humik di alam sekitar mempunyai kesan perlindungan terhadap kesihatan biologi dan manusia, tetapi ia juga mempunyai ketoksikan dan faktor patogen tertentu dan mesti digunakan secara rasional. Pada masa ini, produk utama yang dihasilkan dalam industri buah adalah baja, racun perosak, penyerap air dan sebagainya.

Racun perosak racun makhluk perosak telah menjadi tumpuan masyarakat terhadap keselamatan buah dan keselamatan alam sekitar, jadi sangat penting untuk membangunkan racun perosak hijau dengan kecekapan tinggi, ketoksikan yang rendah, keselamatan dan ekonomi dalam pokok buah-buahan. Racun asap racun adalah kompleks racun perosak yang terdiri daripada asid humic dan racun perosak, yang mempunyai ciri-ciri ganda asid humik dan racun perosak, dan sejenis racun perosak pokok buah-buahan hijau. Sebatian asid humik adalah sejenis bahan dengan luas permukaan dalaman yang besar dan penjerapan yang kuat. Racun perosak kimia mempunyai fungsi pelepasan lambat dan sinergi, mengurangkan keracunan, menstabilkan penjerapan dan mengurangkan dos.


Air asid humik Agen penahan adalah bahan mentah asas asid humat. Ejen penahan air asid humik, yang dibangunkan oleh Kopolimerisasi rasuah, adalah kali ganda $ dan 120 kali lebih banyak daripada itu dalam salin yang tulen dan normal, dan mempunyai kesan jelas terhadap penggunaan kemarau dan peningkatan penggunaan air.