Rumah > Berita > Kandungan

Penghidratan Asam Humik Air

Sep 22, 2017

Sekiranya tanah hanya pasir dan air kecil, maka pasir mudah dipecah. Asid humik adalah pelekat yang tidak menghancurkan pasir. Sekiranya air disuntik ke dalam pasir, Asam Humic sama ada suhu meningkat, airnya cepat hancur; atau air akan segera meresap. Walau bagaimanapun, jika asid humic ditambah ke pasir dan air, penyejatan air dikurangkan di satu tangan dan sebaliknya mengurangkan kehilangan kelembapan, terutamanya molekul air yang sangat sesuai dengan asid humat. Jika jumlah campuran pasir dan asid humik yang sama, Asid Humik, campuran tidak hanya boleh menyerap lebih banyak air, dan air tidak mudah hilang. Asid humik boleh menjadikan tanah membentuk kekuatan sokongan tertentu, menyokong pertumbuhan tanaman. Oleh itu, asid humic adalah agen penahan air tanah.

Asid humik mempunyai keupayaan chelating yang kuat untuk mengunyah hampir semua nutrien yang diperlukan untuk pertumbuhan tumbuhan. Contohnya, terdapat banyak ion karbonat di dalam tanah. Ion kalsium yang diperlukan untuk pertumbuhan tumbuhan mudah tertarik dengan ion karbonat Pembentukan kalsium karbonat, Asam Humik tetapi jika terdapat keadaan asid humat tidak sama, asid humik Asam humic akan dikunci dengan kuat kalsium ion untuk menghalangnya dan ion karbonat dalam hubungi, jadi ion kalsium tidak akan ditetapkan, ion kalsium percuma Akan menyerap penyerapan, meningkatkan kalsium yang diperlukan untuk pertumbuhan tumbuhan. Begitu juga, terdapat nutrien lain, seperti magnesium zink.

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, penggunaan baja tanah yang berlebihan, tanah tidak berasid adalah salinization. Asid bergantung kepada alkali untuk meneutralkan, alkali bergantung pada asid kepada pengkondisian. Dalam eksperimen kimia, ada kelas bahan yang dipanggil "penampan pH", Asam Humik penimbal kedua sifat asid, dan sifat dasar. Apabila asid ditambahkan kepada penampan, penimbun memainkan alkali sendiri, dan kesan asid, supaya tahap pengasidan menjadi sangat lambat. Asid humik adalah penyangga. Sebenarnya, bahan asid humik di dalam tanah berasid mempunyai prestasi yang baik, Asam Humic yang utama adalah ia boleh mengetuk ion aluminium toksik. Data eksperimen menunjukkan bahawa kandungan aluminium tanah berasid yang berlebihan, asid humic boleh dibungkus dengan ion aluminium, supaya aluminium dan tumbuhan hubungi, Humic Acid sebab yang sama terdapat logam berat seperti plumbum dan kadmium, asid hibik jadi sifat unik itu Menjadi penawar tanah.