Rumah > Berita > Kandungan

Kesan Baja Asid Humik Lebih Penting

Oct 19, 2017

Baja asid humik sesuai untuk semua jenis tanah, Asid Humik tetapi di bawah keadaan tanah yang berbeza, kesan hasilnya berbeza. Ujian pengeluaran terbukti:

① kekurangan bahan organik dalam medan hasil yang mandul dan rendah, Asid Humik penggunaan baja asid hibah peningkatan hasil; tanah subur dalam baja hasil tinggi pada penggunaan baja asid hibrid, tetapi juga meningkatkan hasil, tetapi kadar tanah yang agak lemah.

② struktur miskin pasir, tanah masin, baja asid tanah tanah baja asam humic, kesan hasil terutamanya jelas.

(3) Kandungan nutrien tanah mempunyai kesan yang besar terhadap hasil baja asid humat. Keputusan menunjukkan bahawa hasil asid humic ammonium adalah lebih tinggi daripada asid humik, Asid Humik dan kesan asid humik dan fosforus pada tanah adalah rendah. Kurangnya, ketidakseimbangan nitrogen dan fosforus dalam tanah, atau di tanah lebih stabil di dalam tanah, kesan baja lebih penting.

④ asid lembap, baja asid hibrid, baja asid humic boleh menyerap air, memperbaiki keadaan bernafas, kemunculan tanaman, akar rambut menggalakkan; tanah kering dan kering, asid humat, Asid Humik Asid humic acid boleh menyerap air, air, mengekalkan kelembapan tanah, mengurangkan penyejatan, dan meningkatkan rintangan kemarau tanaman. Perlu diperhatikan bahawa baja asid humic adalah baja air hi, Humic Acid Humic Acid tanah kering dengan pengairan, kesannya akan lebih baik.

Pertama, baja asid hama dipilih mengikut kaedah permohonan. Jika digunakan sebagai Chong Shi, pengairan titisan atau semburan foliar, disyorkan untuk menggunakan kalium humate, ammonium humate atau kalium fulvate, amonium fenvalerate. Sekiranya digunakan sebagai aplikasi baja asas, Asam Humic disyorkan untuk memilih asam ammonium humic atau humid ammonium nitrate dan baja lain, permohonan itu perlu memberi perhatian kepada dikebumikan di dalam tanah, kerana asid humic ammonium dan amonium bikarbonat adalah produk dari kombinasi, mudah untuk membuat volatilisasi, Shi atau semburan daun. Di samping itu, jangan mentadbir natrium humate di tanah dengan pH tinggi (saline).

Kedua, mengikut pilihan tanaman dan nod pertumbuhan pilih baja asid hama. Untuk pokok buah-buahan, sebagai contoh, penekanan pada persenyawaan dalam kejatuhan baja, pupuk tawar Asam Humic, penanaman musim semi fokus pada baja nitrogen, percambahan dan pembezaan fokus pada baja fosfat dan baja potash untuk tempoh pengembangan buah perlu memberi tumpuan pada baja nitrogen, baja potash, baja kalsium dan baja mikro. Di samping itu, tetapi juga dengan pilihan penanaman tanaman. Sebagai contoh, pokok buah-buahan, sayur-sayuran terung, tembakau, tebu, dan lain-lain hi potassium crops, aplikasi baja kalium yang terbaik.

Akhirnya, baja asid humic dipilih berdasarkan kategori tanaman dan kos. Asid Humik Baja asid humic mengikut jenis dan kuantiti nutrien dibahagikan kepada baja unsur asid humic, sebatian asid humic (campuran), baja asid hama organik, asid humic organik - baja tak organik sebatian, asid humic acid unsur baja.

Untuk pokok sayur-sayuran dan buah-buahan, Asid Humic anda boleh memilih baja organik asid humic, asid humic organik - baja bukan organik atau unsur-unsur surih asid humic dalam baja, baja ini, penggunaan asid humat, Dalam bahan organik boleh mencapai 20% hingga 45%, dengan berkesan dapat meningkatkan rasa dan warna tanaman.