Rumah > Berita > Kandungan

Kesan Asam Humik

Jul 12, 2017

Baja asid humik sesuai untuk semua jenis tanah, Asid Humik tetapi di bawah keadaan tanah yang berbeza, kesan hasilnya berbeza.

Ujian pengeluaran terbukti:

① kekurangan bahan organik dalam medan hasil yang mandul dan rendah, Asid Humik permohonan peningkatan baja asid humic; Humic Asid tanah subur dalam baja hasil tinggi pada penggunaan baja asid hama juga boleh meningkatkan pengeluaran, tetapi magnitud tanah tandus yang agak miskin

② struktur miskin pasir, tanah asid Humic asid, baja asid tanah tanah baja asid, kesan hasil terutamanya jelas.

③ Kandungan nutrien tanah mempunyai kesan yang besar terhadap hasil baja asid hama. Asid Humik Hasil kajian menunjukkan bahawa hasil asid humic ammonium lebih tinggi daripada asid humat, Asid Humik dan kesan asid humat pada tanah adalah rendah. Kurangnya ketidakseimbangan nitrogen dan fosforus dalam tanah, Asam Humik atau pada tanah tetap bertindak cepat dengan kuat, kesan baja lebih penting.

④ asid lembap, baja asid humic boleh menyerap air, asid Humic meningkatkan keadaan bernafas, kemunculan tanaman, akar rambut yang menggalakkan; tanah kering dan kering, asid huru-hara, baja asid humic boleh menyerap air, air Asam Humik, Mengekalkan kelembapan tanah, mengurangkan penyejatan, dan meningkatkan rintangan kemarau tanaman. Asid Humik Perlu diingatkan bahawa baja asid humic adalah baja air hi, tanah kering dengan pengairan, Asam Humik kesannya akan lebih baik.

Pertama, baja asid hama dipilih mengikut kaedah permohonan. Jika digunakan sebagai Chong Shi, pengairan titisan atau semburan foliar, disyorkan untuk menggunakan kalium humate, Humic Acid ammonium humate atau kalium fulvate, amonium fenvalerate. Sekiranya digunakan sebagai aplikasi baja asas, Asam Humic disyorkan untuk memilih asam humor ammonium atau humid ammonium nitrate dan baja lain, permohonan itu perlu memberi perhatian kepada dikebumikan di dalam tanah, kerana asid humic ammonium humic acid dan amonium bikarbonat adalah produk dari Gabungan, Asam Humid mudah untuk menyerap, Shi atau semburan daun. Di samping itu, jangan gunakan natrium humate dalam tanah dengan tinggi pH (saline).

Kedua, Asid Humik mengikut keutamaan tanaman dan nod pertumbuhan memilih baja asid hama. Untuk pokok buah-buahan, contohnya, penekanan pada persenyawaan dalam kejatuhan baja, baja potash, Asid hayat pembentukan Asid Humic pada baja nitrogen, percambahan Asid Humic dan pembezaan fokus pada baja fosfat dan baja potash, hingga masa pembesaran buah akan perlu memberi tumpuan kepada baja nitrogen, potash, kalsium Asid Humik dan baja mikro. Di samping itu, tetapi juga dengan pilihan penanaman tanaman. Sebagai contoh, pokok buah-buahan, asid Humik Asid teruk, tembakau, tebu, dan lain-lain. Asid Humik adalah tanaman potassium hi, Asam Humid adalah aplikasi terbaik baja kalium humate.

Akhirnya, baja asid humic dipilih berdasarkan kategori tanaman dan kos. Baja asid humic mengikut jenis dan kuantiti nutrien dibahagikan kepada baja unsur asid humic, sebatian asid humic (campuran), baja asid humic, asid Humic asid humic organik - baja sebatian bukan organik, asid humic acid unsur baja.

Untuk pokok sayur-sayuran dan buah-buahan, Asid Humic anda boleh memilih baja organik asid humic, asid humic organik - baja tak organik sebatian atau asid humic asid hara, baja ini, Asid Humic penggunaan asid humat, Dalam bahan organik boleh mencapai 20% hingga 45%, asid Humic berkesan dapat meningkatkan rasa dan warna tanaman. Sekiranya digunakan sebagai penyembur atau semburan dedaunan, Asam Humic disyorkan untuk memilih baja air atau asid fulvic yang mengandungi baja larut air, walaupun harga baja lebih tinggi, asid Humic tetapi cepat, berkesan, asid Humik dan oleh itu digunakan untuk nilai tanaman tanaman yang lebih tinggi. Walaupun asid humic boleh digunakan dalam keseluruhan tempoh pertumbuhan tanaman, tetapi untuk sebab-sebab ekonomi, selepas tanaman dipindahkan, sebelum bunga, membengkak, putar empat tempoh utama dorongan 1 ~ 2 kali, tempoh pengembangan dan warna Gabungan dengan kesan semburan akan lebih baik