Rumah > Berita > Kandungan

Asid Humik Kesan Terbaik

Aug 02, 2017

Pertama, baja asid hama dipilih mengikut kaedah permohonan. Sekiranya digunakan sebagai dorongan, pengairan titisan atau semburan foliar, disyorkan menggunakan kalium humate, Humic Acid ammonium humate atau fulvic acid, amonium fenvalerate. Sekiranya digunakan sebagai aplikasi baja asas, Asam Humic disyorkan untuk memilih asam humor ammonium atau humid ammonium nitrate dan baja lain, permohonan itu perlu memberi perhatian kepada dikebumikan di dalam tanah, kerana asid humic ammonium dan amonium bikarbonat adalah produk dari Gabungan, Asam Humic mudah diserap, Shi atau semburan daun. Di samping itu, jangan mentadbir natrium humate di tanah dengan pH tinggi (saline).

Kedua, mengikut pilihan tanaman dan nod pertumbuhan pilih baja asid hama. Untuk pokok buah-buahan, sebagai contoh, penekanan pada persenyawaan dalam kejatuhan baja, baja potash, Asid Humic membuahkan pupuk pembajaan pada baja nitrogen, tumpuan pembezaan tumpuan pada baja fosfat dan baja potash, hingga tempoh pembesaran buah perlu fokus pada nitrogen baja, pupuk potash Humic Acid, baja kalsium dan baja mikro. Di samping itu, tetapi juga dengan pilihan penanaman tanaman. Sebagai contoh, pokok buah-buahan, sayuran terung, tembakau, tebu, dan sebagainya adalah tanaman potassium hi, Asam Humid adalah aplikasi terbaik untuk baja kalium humate.

Akhirnya, baja asid humic dipilih berdasarkan kategori tanaman dan kos. Asid Humik Baja asid humic mengikut jenis dan kuantiti nutrien dibahagikan kepada baja asid humic, sebatian asid humic (campuran), baja asid humic, asid humic organik - baja sebatian bukan organik, baja asid humic.

Untuk pokok sayur-sayuran dan buah-buahan, anda boleh memilih baja organik asid humic, asid humic organik - baja organik sebatian atau unsur-unsur surih asid humic dalam baja, Asid Humic ini baja, penggunaan asid humat, Dalam bahan organik boleh mencapai 20% hingga 45%, dengan berkesan dapat meningkatkan rasa dan warna tanaman. Sekiranya digunakan sebagai penyembur atau semburan dedaunan, disyorkan untuk memilih baja larut air atau asam fulvic yang mengandungi baja larut air, walaupun harga baja ini lebih tinggi, tetapi cepat, berkesan, dan dengan itu digunakan untuk nilai tanaman yang lebih tinggi. Walaupun asid humic boleh digunakan dalam keseluruhan tempoh pertumbuhan tanaman, Asam Humic tetapi untuk sebab-sebab ekonomi, selepas pemindahan tanaman, sebelum bunga, membengkak, mengubah warna empat tempoh utama setiap dorongan 1 ~ 2 kali, bengkak dan warna Gabungan dengan kesan penyemburan akan lebih baik.

Dari Ming Ming, "Compendium of Materia Medica" dalam "Wu Jin San", bahan asid humic telah menjadi aplikasi manusia telah 400 tahun sejarah, di negara ini asid hibrida dijumpai dan diekstrak dari 220 tahun penuh The . Pada masa ini, dunia telah menerbitkan bahan asid humik secara langsung atau tidak langsung 70 kategori, kerana bahan mentah organik telah digunakan secara meluas dalam pertanian, perhutanan, penternakan, nafsu, memancing, petroleum, bahan kimia, bahan binaan, industri ringan, ubat-ubatan, Humik Perlindungan alam sekitar asid Banyak bidang. Pada masa ini, produk utama untuk pengeluaran pertanian adalah: asid fulvic organik - baja anorganik dan asid fulvic sebagai bahan baku baja pakej Kamei bonus, Jinli, keuntungan, hormon tumbuhan, Hama tanaman asid Humic, agen kemarau, racun perosak oleh Seperti ejen.

Asid humik adalah sejenis bahan organik semulajadi. Ia adalah produk tumbuhan purba yang mengurai dan mensintesis mikroorganisma. Ia mempunyai keasidan lemah, penyerapan air, koloid asid Humic, penjerapan, pertukaran ion, kompleksasi, redoks dan aktiviti fisiologi. Tunggu. Mengikut saiz dan kelarutan berat molekul asid humik, dibahagikan kepada asid fulvik, asid hidroklorik dan asid fulvic hitam. Asid Humik Asid Fulvic dicirikan oleh berat molekul kecil, kumpulan berasid, larut dalam asid, alkali dan air, mudah untuk menjadi ciri penyerapan tumbuhan, digunakan secara meluas dalam pengeluaran pertanian. Asid fulvik biokimia dibersihkan selepas penapaian menyeluruh asid fulvik, yang mengandungi asid fulvic, Asid Humik tetapi juga mengandungi 17 jenis asid amino, protein, asid nukleik, vitamin, gula, pelbagai enzim, pelbagai unsur mikronutrien .

Asid hibik adalah ubat tradisional Cina, Asam Humid peranan yang paling tidak kuat, walaupun kesan cepat, tetapi kebanyakannya perlahan, pelembutan utama penyaman loji, meninggalkan keseimbangan yin dan yang, untuk mencapai rawatan penyakit dan memperbaiki daya hidup tumbuhan dan kekebalan