Rumah > Berita > Kandungan

Asid Humik Pembentukan Struktur

Oct 27, 2017

Penggunaan asid humik utama dalam pertanian

1, boleh menggalakkan pembahagian sel dan pertumbuhan untuk merangsang tanaman untuk mengambil akar, Asam Humik boleh digunakan sebagai serbuk rooting semulajadi, juga boleh digunakan untuk berpakaian benih dan penggunaan akar.

2, boleh meningkatkan kandungan gula tanaman, supaya tanaman dengan keupayaan anti-lelah untuk mencegah reput, reput akar, mengurangkan perosak dan penyakit, mengurangkan kekuatan pembukaan stomatal daun tumbuhan, Asam Humik mengurangkan transpirasi daun, sehingga badan air ke memperbaiki keadaan, Adalah agen rintangan kemarau semula jadi yang kuat.

3, untuk memperbaiki struktur tanah, menggalakkan pembentukan struktur agregat tanah, mempercepat penguraian bahan organik penukaran, terutamanya untuk penggunaan tunggal tunggal baja kimia, pembaikan Mesin Asid Humic, tanah pertanian yang disebabkan oleh kesan peningkatan tanah yang ketara.

4, meneutralkan pH tanah, untuk mendamaikan nilai PH tanah, Asid Humic meningkatkan elemen surih dari akar ke daun atau bahagian-bahagian operasi lain dari metabolisme dipercepatkan penyerapan produk utama, dengan itu meningkatkan kualiti produk pertanian .

1, pengikat briket. Tambah sebatian bijirin yang baik, pengedaran permukaan Asid Humik yang baik, supaya briket mempunyai kekuatan dan kestabilan yang cukup panas dan sejuk.

2, bahan tambahan seramik. Boleh meningkatkan kekuatan bilah seramik sekitar 80%, indeks kepekalan 40% atau lebih, dapat meningkatkan lumpur, aliran buburan glasir lebih dari 50%, adalah gelan yang baik, Humic Acid untuk memperbaiki tubuh hijau bunga biru dan kapasiti penyerapan keupayaan

3, bantuan penggerudian minyak. Dapat meningkatkan pelumasan dinding, Asam Humic, kesan menahan anti-runtuh adalah penting.

4, boleh digunakan sebagai makanan, bahan tambahan perubatan, detergen dandang dan penstabil kualiti air.

Asid humik adalah campuran sebatian makromolekul organik semulajadi. Secara umumnya terdapat sifat asid humatik dalam tanah adalah asid hayat tanah yang terbesar, fizikokimia campuran kompleks heterogen berat molekul adalah polydisperse, campuran adalah semulajadi, Asid Humic tinggi berat molekul, kuning ke hitam, Amorf, koloid, komposisi polyelectrolyte organik berlemak dan aromatik, tidak boleh menggunakan satu struktur kimia yang.

1, keseluruhan proses makanan hijau, sistem teknologi kawalan kualiti, keseluruhannya telah mencapai EU, Amerika Syarikat, Jepun dan negara-negara maju lain, kualiti makanan dan standard keselamatan, telah dalam standard antarabangsa, tetapi bagaimana untuk menghasilkan hijau dan selamat makanan, masalah asas terletak pada bagaimana untuk mengatasi dan Untuk mencegah masalah pencemaran tanah Dari perspektif persenyawaan, kita mesti mematuhi gabungan baja organik dan bukan organik, Asid Humik penggunaan baja asid hama adalah satu-satunya pilihan, humik asid dan baja boleh digabungkan untuk mencapai 1 +1> 2 kesan bersepadu.

2, sebilangan besar kajian telah menunjukkan bahawa asid humic adalah rakan baja bukan organik, baja nitrogen adalah agen pelepasan yang lambat dan penstabil, sinergi fosfat Humic Asid fosfat, agen perlindungan potash, adalah unsur surih pengawal dan agen chelating, Asid mempunyai kesan sinergistik yang signifikan terhadap baja, adalah baja dunia di Everest.

3, hala tuju masa depan pembangunan baja asid hibrid adalah: bijak, asid Humic profesional, komposit, jangka panjang, bijirin berbutir dan serantau.

Ia dapat dilihat bahawa pembangunan dan penggunaan baja asid hama adalah prospek yang luas. Hanya baja asid hibrida yang dapat digunakan untuk merealisasikan penghijauan baja pertanian untuk mempromosikan dan mempromosikan pengeluaran dan pembangunan produk pertanian hijau.