Rumah > Berita > Kandungan

Asid Humik Sifat The

Oct 11, 2017

Asid humik adalah campuran sebatian makromolekul amorf yang mengandungi nukleus benzena, kumpulan karboksil Asid Humik dan kumpulan fenol, yang terkumpul oleh satu siri proses penguraian mikroba dan transformasi dan geokimia. Boleh diekstrak daripada gambut, lignit, arang batu cuaca atau sesetengah tanah. Asid humic adalah bahan koloid hitam atau coklat, adalah kumpulan besar polycyclic cincin gabungan senyawa organik, Asid Humic bahan-bahan untuk meningkatkan kesuburan tanah dan memperbaiki struktur tanah mempunyai kesan yang baik.

Sekiranya tanah hanya pasir dan air kecil, maka pasir mudah dipecah. Asid humik adalah pelekat yang tidak menghancurkan pasir. Sekiranya air disuntik ke dalam pasir, Asam Humic sama ada suhu meningkat, airnya cepat hancur; atau air akan segera meresap. Walau bagaimanapun, jika asid humic ditambah ke pasir dan air, penyejatan air dikurangkan di satu tangan dan sebaliknya mengurangkan kehilangan kelembapan, terutamanya molekul air yang sangat sesuai dengan asid humat. Jika jumlah pasir dan campuran asid humik yang sama, campuran tidak hanya boleh menyerap lebih banyak air, dan air tidak mudah hilang. Asid humik boleh menjadikan tanah membentuk daya sokongan tertentu, pertumbuhan tanaman Asam Humic menyokong. Oleh itu, asid humic adalah agen penahan air tanah.

Asid humik mempunyai keupayaan chelating yang kuat untuk mengunyah hampir semua nutrien yang diperlukan untuk pertumbuhan tumbuhan. Contohnya, terdapat banyak ion karbonat di dalam tanah. Ion kalsium yang diperlukan untuk pertumbuhan tumbuhan mudah tertarik dengan ion karbonat Pembentukan kalsium karbonat, tetapi jika terdapat keadaan asid hibik tidak sama, asid humat akan dikunci dengan kuat ion kalsium untuk mencegahnya dan ion karbonat bersentuhan, jadi kalsium ion tidak akan ditetapkan, ion kalsium bebas asid Humic akan menyerap tanaman, meningkatkan kalsium yang diperlukan untuk pertumbuhan tumbuhan. Begitu juga, terdapat nutrien lain, seperti magnesium zink.

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, penggunaan baja tanah yang berlebihan, tanah tidak berasid adalah salinization. Asid bergantung kepada alkali untuk meneutralkan, alkali bergantung pada asid kepada pengkondisian. Dalam eksperimen kimia, ada kelas bahan yang dipanggil "penampan pH", penimbal kedua sifat asid, Asid Humik dan sifat dasar. Apabila asid ditambahkan kepada penampan, penimbun memainkan alkali sendiri, dan kesan asid, supaya tahap pengasidan menjadi sangat lambat. Asid humik adalah penyangga. Sebenarnya, bahan asid humik di dalam tanah berasid mempunyai prestasi yang baik, kuncinya ialah ia boleh mengetuk ion aluminium toksik. Data eksperimen menunjukkan bahawa kandungan aluminium tanah berasid yang berlebihan, asid humic boleh dibungkus dengan ion aluminium, supaya aluminium dan tumbuhan hubungi, Humic Acid sebab yang sama terdapat logam berat seperti plumbum dan kadmium, asid hibik jadi sifat unik itu Menjadi penawar tanah.