Rumah > Berita > Kandungan

Asid Humik Memainkan Peranan Berkesan

May 18, 2017

Asid humik adalah bahan organik molekul yang besar. Dalam pelbagai bidang mempunyai aplikasi, dalam proses penanaman anggur, dengan penggunaan baja, Asam Humik mempunyai kesan yang sangat baik.

1. Asid humik boleh memainkan kesan sinergistik pada baja, dan sebagai tambahan kepada kesan penambahan baja bersama-sama, mereka juga boleh menyelesaikan baki residu di dalam tanah.


2. Boleh memperbaiki struktur agregat tanah, kita menebang penggunaan baja organik, peranan yang paling penting adalah untuk meningkatkan kebolehtelapan tanah, asid humic Asid bertambah baik struktur agregat, asid humic juga mempunyai ciri-ciri ini.


3. Meningkatkan aktiviti mikroorganisma berfaedah, itulah sebabnya banyak orang suka menambah baja bakteria ke baja asas, dan asid humic dapat meningkatkan aktiviti mereka.


4. Untuk meningkatkan tanah garam, Asid Humik pembentukan banyak tanah garam adalah disebabkan oleh kapilar zarah halus dalam tanah dan pengumpulan garam jangka panjang dalam baja. Asid humik boleh menggalakkan pembentukan agregat granular yang besar dan mengurangkan kapilar untuk mengawal tanah saline-alkali. Kesan asid hibik pada anak benih yang mati akar cetek di tanah masin adalah jelas.


5. Peningkatan tanah berasid, yang tidak hanya dapat mengatur tanah masin, tetapi juga meningkatkan tanah berasid.


Tambah: Perlu menyebutkan bahawa selepas parit anggur, digabungkan dengan rawatan asid humik, bukan sahaja boleh mencapai kelebihan di atas, tetapi juga boleh mempromosikan pemulihan akar dipotong. Banyak syarikat kini juga dalam pengeluaran baja kompaun asid humic, Asam Humic tetapi baik atau buruk, perlu membetulkan pilihan produk yang tepat.

Istilah "asam humik" masih menjadi masalah. Para saintis tanah menekankan peranan microbial proses pembentukan, dengan mendesak ia dipanggil asid humat. Ahli kimia arang batu, dengan evolusi utamanya dari tumbuhan, sepatutnya dipanggil "asid humat." Pada masa ini, Asid Humik dalam bidang aplikasi industri, am General "humic acid".

Kerana asid humic bukanlah bahan tulen, ia adalah jenis bahan, dan adalah campuran yang kompleks. Susunannya berbeza-beza dari sumber, ditambah, dalam tahun-tahun kebelakangan ini, asid Humik sifat asid humat dari penapaian masih ditakrifkan, tetapi ia dirujuk sebagai "asam humik".


Konsep asid humic dalam pelbagai makna adalah: sisa-sisa hewan dan tumbuhan, terutamanya tumbuhan yang kekal, melalui penguraian dan transformasi mikroba, serta satu siri proses geokimia yang disebabkan dan terkumpul oleh suatu kelas bahan-bahan organik.