Rumah > Berita > Kandungan

Potassium Humate Alkaline And Corrosive

Jun 20, 2017

Kalium hidroksida (formula kimia: KOH, jumlah: 56.11) serbuk putih atau pepejal serpihan. Titik lebur 360 ~ 406 ℃, titik mendidih 1320 ~ 1324 ℃, Kalium Humate ketumpatan relatif 2,044g / cm3, titik kilat 52 ° F, indeks biasan n20 / D1.421, tekanan stim 1mmHg (719 ℃) . Dengan alkali yang kuat dan mengakis. Mudah menyerap kelembapan di udara dan deli, dan penyerapan karbon dioksida daripada kalium karbonat. Larut dalam kira-kira 0.6 bahagian air panas, 0.9 bahagian air sejuk, 3 bahagian etanol dan 2.5 bahagian gliserol. Apabila larut dalam air, alkohol atau dengan rawatan asid menghasilkan banyak haba. PH penyelesaian 0.1 mol / L adalah 13.5. Medium toksik, setengah mati mematikan (tikus, lisan) 1230mg / kg. Larut dalam etanol, sedikit larut dalam eter. Mempunyai alkali yang sangat kuat dan menghakis, Potassium Humate sifatnya dan soda kaustik serupa.

1, digunakan sebagai desiccant, penyerap, untuk pengeluaran asid oksalik dan pelbagai kalium, tetapi juga untuk penyaduran, arca, litografi dan sebagainya.

2, terutamanya digunakan untuk pengeluaran bahan mentah seperti kalium, seperti potassium permanganate, kalium karbonat dan sebagainya. Dalam industri farmaseutikal, untuk pengeluaran kalium boron, spironolactone, heparanol, testosteron propionate dan sebagainya. Dalam industri ringan untuk pengeluaran sabun kalium, bateri alkali, kosmetik (seperti krim sejuk, krim dan syampu). Dalam industri pewarna, Potassium Humate untuk menghasilkan pewarna, seperti mengurangkan RSN biru dan sebagainya. Dalam industri elektrokimia, untuk elektroplating, arca dan sebagainya. Dalam industri tekstil, untuk percetakan dan pencelupan, pemutihan dan mercerizing, dan sebilangan besar digunakan untuk pembuatan gentian buatan manusia, bahan-bahan mentah poliester serat utama. Di samping itu, ia juga digunakan untuk pemanas logam dan degreasing kulit dan sebagainya.

3, bahan mentah kimia, untuk perubatan, bahan kimia rumah tangga dan sebagainya.

4, digunakan sebagai reagen analitik, reagen saponifikasi Potassium Humate, karbon dioksida dan penyerap kelembapan.

5, industri kimia untuk pembuatan sabun basuh, sabun syampu, krim, krim, krim, syampu dan bahan mentah yang lain. Industri farmaseutikal untuk pembuatan progesteron, vanillin dan bahan mentah lain. Industri pewarna digunakan untuk membuat pewarna melamin. Industri bateri digunakan untuk membuat bateri alkali.

Organisasi ini mempunyai kesan pembakaran, Potassium Humate dapat membubarkan protein, pembentukan protein denatured alkali. Penyelesaian atau habuk yang disimbah pada kulit, terutamanya disimbah ke dalam mukosa, boleh menghasilkan kudung lembut. Semakin tinggi kepekatan larutan, semakin tinggi suhu, semakin kuat kesannya. Dihidupkan ke mata, bukan sahaja boleh merosakkan kornea, tetapi juga membuat kerosakan tisu dalam mata.

Kepekatan maksimum yang dibenarkan adalah 0.5 mg / m. Kerja harus dihalang daripada menyentuh kulit dan mata, seperti menyentuh secara tidak sengaja, air boleh dibasuh bahagian yang rosak, dan kemudian basah dengan 5% asid asetik, asid tartarik, asid hidroklorik atau larutan asid sitrik; Kalium Humate seperti mencurahkan mata, penggunaan air atau saline dengan berhati-hati Cuci perlahan 10 ~ 30 min, dan kemudian klik pada 2% karnivacaine atau 0.5% daripada penyelesaian cardaine. Operasi harus dipakai oleh kain pakaian kerja keseluruhan, memakai sarung tangan getah, manset, celemek, memakai kasut dan produk insurans buruh lain, tangan harus disalut dengan salap neutral dan hidrofobik.