Rumah > Berita > Kandungan

Kesan Humate Kalium

Aug 02, 2017

Mekanisme kecederaan membakar alkali adalah alkali penyerapan air, Potassium Humate supaya dehidrasi, protein alkali dan tisu sel tempatan untuk membentuk kompleks protein alkali alkali, tisu adiposa saponified, saponification panas boleh menyebabkan tisu yang mendalam terus merosakkan. Potassium Humate Oleh kerana kompleks protein denali alkali boleh larut, ion alkali boleh terus menembusi tisu yang mendalam, menyebabkan kerosakan.

Kebakaran caustic biasanya mendalam dalam kedalaman lebih daripada dua darjah, menyengat kekerasan. Pembubaran luka untuk terus memperdalam luka, kelam lembut, Potassium Humate adalah perubahan yang licin seperti "sabun" atau "busuk tahu", mudah untuk rumit selepas jangkitan luka sepsis. Sentuhan kuku dengan alkali kaustik akan menjadi lebih nipis, kehilangan kilau, supaya kuku rata dan juga sudu. Potassium Humate Thin solution boleh menjadikan kulit kering, terik, menelan. Uap kaustik pada mata dan kerengsaan saluran pernafasan atas kuat, boleh menyebabkan luka pernafasan mata dan atas saluran pernafasan.

1, digunakan sebagai desiccant, penyerap, Potassium Humate untuk pengeluaran asid oksalik dan pelbagai kalium, tetapi juga untuk penyaduran, arca, litografi dan sebagainya.

2, terutamanya digunakan untuk pengeluaran bahan mentah seperti kalium, seperti potassium permanganate, kalium karbonat dan sebagainya. Dalam industri farmaseutikal, Potassium Humate untuk pengeluaran kalium boron, spironolactone, heparanol, testosteron propionate dan sebagainya. Dalam industri ringan untuk pengeluaran sabun kalium, bateri alkali, kosmetik (seperti krim sejuk, krim dan syampu). Kalium Humate Dalam industri pewarna, untuk pengeluaran pewarna merah, seperti pengurangan RSN biru dan sebagainya. Dalam industri elektrokimia, untuk elektroplating, arca dan sebagainya. Dalam industri tekstil, untuk percetakan dan pencelupan, pemutihan dan mercerizing, dan sebilangan besar digunakan untuk pembuatan gentian buatan manusia, bahan-bahan mentah poliester serat utama. Di samping itu, Potassium Humate juga digunakan untuk pemanas logam dan degreasing kulit dan sebagainya.

3, bahan mentah kimia, untuk perubatan, bahan kimia rumah tangga dan sebagainya.

4, digunakan sebagai reagen analitik, reagen saponifikasi, potassium Humor carbon dioxide dan penyerap kelembapan.

5, industri kimia untuk pembuatan sabun basuh, sabun syampu, krim, krim, krim Potassium Humate, syampu dan bahan mentah lain. Industri farmaseutikal untuk pembuatan progesteron, vanillin dan bahan mentah lain. Industri pewarna digunakan untuk membuat pewarna melamin. Industri bateri digunakan untuk membuat bateri alkali

Organisasi ini mempunyai kesan pembakaran, boleh membubarkan protein, pembentukan protein denatured alkali. Penyelesaian atau habuk yang disimbah pada kulit, terutamanya disimbah ke dalam mukosa, boleh menghasilkan kudung lembut. Semakin tinggi kepekatan larutan, semakin tinggi suhu, semakin kuat kesannya. Kalium Humate Dihidupkan ke mata, bukan sahaja boleh merosakkan kornea, tetapi juga membuat kerosakan tisu dalam mata.

Kepekatan maksimum yang dibenarkan adalah 0.5 mg / m. Kerja perlu dihalang daripada menyentuh kulit dan mata, seperti sentuhan tidak sengaja, anda boleh menggunakan air untuk mencuci bahagian yang rosak, Potassium Humate dan kemudian basah dengan 5% asid asetik, asid tartarik, asid hidroklorik atau larutan asid sitrik; seperti percikan mata, penggunaan air atau saline dengan berhati-hati Perlahan basuh 10 ~ 30 min, dan kemudian klik pada 2% karnivacaine atau 0.5% daripada penyelesaian cardaine. Operasi harus dipakai oleh kain yang diperbuat daripada seragam, Potassium Humate memakai sarung tangan getah, cuffs, celemek, memakai kasut dan produk insurans buruh lain, tangan harus dilapisi salap neutral dan hidrofobik.