Rumah > Berita > Kandungan

Kalium Humate Lebih Umum

Oct 19, 2017

Kalium hidroksida Penggunaan produk ini lebih biasa, Potassium Humate aplikasi spesifik bagi nilai industri kimia tinggi, maka aplikasi produk ini banyak, Potassium Humate kita tahu berapa banyak? Artikel berikut untuk semua orang untuk menghuraikan penyediaan pelarut refraktori kalium hidroksida, kami bersama-sama untuk mengetahui mengenainya.

Kaedah penyediaan cecair refraktori: 8 kg kalium hidroksida granular, 7 kg natrium karbonat serbuk (soda ash) (dihasilkan oleh Asahi Glass Co., Ltd.) dan 30 kg silisida logam ditambah di dalam kapal reaksi, diikuti oleh 60 L air. Di mana reaksi semulajadi bermula, Potassium Humate dari bahagian bawah kalium hidroksida mula bertindak balas dengan ganas, di dalam tangki reaksi dari bahagian bawah ke bahagian atas perolakan.

Apabila suhu reaksi meningkat secara semula jadi, Potassium Humate suhu tindak balas adalah dalam lingkungan 80 hingga 90 ° C, dan keadaan tindak balas adalah yang paling aktif. Suhu tindak balas tidak lebih tinggi daripada 92 ° C. Reaksi berakhir pada kira-kira 10 jam, memisahkan pepejal, dan kira-kira 48 L (kira-kira 70 kg) penyelesaian refraktori boleh didapati. Solid sisa adalah blok silisida logam, jika dibasuh dengan air, meninggalkan kira-kira 22kg blok silisida logam. Kalium Humate Dalam blok silikat logam yang tinggal ini, blok silisida logam kira-kira 8 kg telah ditambah dan jumlah 30 kilogram silisida logam telah ditambah kepada tindak balas kedua.

Dengan cara yang sama seperti dalam tindak balas pertama, 8 kg kalium hidroksida granular dan 7 kg natrium karbonat serbuk (soda ash) (dihasilkan oleh Asahi Glass Co., Ltd.) telah ditambahkan ke dalam reaksi kapal, diikuti oleh urutan berturut-turut 22 kg blok silisida logam Dan 8 kg blok silisida logam baru, Potassium Humate diikuti dengan tambahan 60 L air untuk memulakan penyediaan kedua tindak balas refraktori.

Dalam penyediaan, menurut penambahan pertama kalium hidroksida granular, dan kemudian menambah serbuk natrium karbonat (soda ash), kemudian masukkan blok silisida logam, Potassium Humate dan kemudian tambah air dalam urutan penambahan, bermula dari bahagian bawah tindak balas kalium hidroksida boleh dibentuk dan di bawah reaksi aktif konveksi, yang menyediakan prestasi cecair refraktori yang lebih baik.

Kapasiti pembersihan potassium hydroxide padat Saya percaya kita telah mendengar, produk ini dalam banyak cara mempunyai aplikasi yang sangat baik, untuk memudahkan pemahaman semua orang, Potassium Humate pemahaman yang lebih baik mengenai produk ini, Xiaobian berikut khusus untuk semua orang untuk memperkenalkan seterusnya Kalium pepejal hidroksida kepada rintangan gris, kami bersama-sama untuk mengetahui mengenainya.

1, penyediaan pertama air 85g ke dalam tangki degreasing, Kalium Humate pada masa akan datang diikuti oleh 21g pepejal kalium hidroksida, 25g natrium sulfat, 5g natrium gluconate, 2g natrium alginate ditambah kepada air degreasing, kacau untuk mencairkan;

2, dalam baldi plastik yang lain dalam suntikan 50g air dan aditif 3g A dan 2g aditif B dalam larutan pencampuran 5-10min, supaya ia mencairkan sepenuhnya, dari tangki ke dalam tangki, Potassium Humate dan akan Baki 37g air dituangkan ke dalam satu, iaitu hilangnya agen degreasing suhu bilik;

3, rupa penampilan umum minyak, Potassium Humate hanya dalam agen degreasing ini merendam selama 10min untuk mencapai kepuasan degreasing, Potassium Humate degreasing tahun sebenarnya sebagai tambahan kepada minyak dan air setelah mencuci filem air permukaan bahan kerja itu purata filem air Satu-satunya spesifikasi untuk degreasing ditakdirkan untuk masa yang terbaik untuk mengeluarkan bahan kerja.