Rumah > Berita > Kandungan

Langkah berjaga-jaga Kalium Humate On The Packaging

Sep 04, 2017

1, pengangkutan Nota: pengangkutan kereta api, dram boleh digunakan untuk mengangkut kereta. Pembungkusan harus lengkap dan beban harus aman. Semasa pengangkutan untuk memastikan bahawa bekas tidak bocor, tidak runtuh, tidak jatuh, tiada kerosakan. Ia dilarang bercampur dengan bahan mudah terbakar atau mudah terbakar, asid dan bahan kimia yang boleh dimakan. Kenderaan pengangkutan harus dilengkapkan dengan peralatan pengendalian kecemasan.

2, penyimpanan Nota: disimpan di gudang yang sejuk, kering dan beralih dengan baik. Jauh dari api, panas. Kelembapan dalam ketuhar sebaiknya tidak melebihi 85%. Pembungkusan mesti dimeteraikan dan tidak lembap. Harus mudah dengan (boleh) bahan bakar, asid dan penyimpanan berasingan lain, elakkan penyimpanan campuran. Kawasan penyimpanan harus dilengkapi dengan bahan yang sesuai untuk menyimpan tumpahan.

3, kaedah pembungkusan: pepejal boleh dimuatkan ke drum keluli tebal 0,5 mm dalam berat bersih, tidak melebihi 100 kg setong; beg plastik atau dua lapisan beg kertas kraft di luar pembukaan penuh atau di drum keluli terbuka; Botol plastik atau gendang besi bersalut timah (tin) di luar kotak pinggan lantai, kotak papan serat atau kotak papan lapis; tin keluli nipis (tin), baldi logam (tin), botol plastik atau hos logam di luar kotak bergelombang.

Kalium hidroksida (formula kimia: KOH, jumlah: 56.11) serbuk putih atau pepejal serpihan. Dengan alkali yang kuat dan mengakis. Titik lebur 360 ~ 406 ℃, titik mendidih 1320 ~ 1324 ℃, ketumpatan relatif 2.044g / cm3, titik kilat 52 ° F, indeks biasan n20 / D1.421, tekanan stim 1mmHg (719 ℃). Larut dalam air, etanol, sedikit larut dalam eter. Mudah menyerap kelembapan di udara dan deli, dan penyerapan karbon dioksida daripada kalium karbonat. Apabila larut dalam air, alkohol atau dengan rawatan asid menghasilkan banyak haba. PH penyelesaian 0.1 mol / L adalah 13.5. (Tiada air). Moderat toksik, dos separuh maut (tikus, lisan)