Rumah > Berita > Kandungan

Kalium Humate Kuat Alkali Dan Berkesan

Jul 12, 2017

Kalium hidroksida (formula kimia: KOH, Kalium jumlah humata: 56.11) serbuk putih atau pepejal serpihan. Titik lebur 360 ~ 406 ℃, titik mendidih 1320 ~ 1324 ℃, ketumpatan relatif 2.044g / cm3, titik kilat 52 ° F, indeks biasan n20 / D1.421, tekanan stim 1mmHg (719 ℃). Dengan alkali yang kuat dan mengakis. Potassium Humate Mudah menyerap kelembapan di udara dan deliat, menyerap karbon dioksida daripada kalium karbonat. Larut dalam kira-kira 0.6 bahagian air panas, 0.9 bahagian air sejuk, 3 bahagian etanol dan 2.5 bahagian gliserol. Apabila larut dalam air, alkohol atau dengan rawatan asid menghasilkan banyak haba. Kalium Humate PH 0.1 mol / L ialah 13.5. Medium toksik, setengah mati mematikan (tikus, lisan) 1230mg / kg. Larut dalam etanol, sedikit larut dalam eter. Kalium Humate Mempunyai alkali yang sangat kuat dan menghakis, sifatnya dan soda kaustik sama.

1, digunakan sebagai desiccant, penyerap, Potassium Humate untuk pengeluaran asid oksalik dan pelbagai kalium, tetapi juga untuk penyaduran, arca, litografi dan sebagainya.

2, terutamanya digunakan untuk pengeluaran bahan mentah seperti kalium, Potassium Humate seperti potassium permanganate, kalium karbonat dan sebagainya. Dalam industri farmaseutikal, untuk pengeluaran kalium boron, spironolactone, heparanol, testosteron propionate dan sebagainya. Dalam industri ringan untuk pengeluaran sabun kalium, bateri alkali, kosmetik (seperti krim sejuk, krim dan syampu). Potassium Humate Dalam industri pencelupan, untuk menghasilkan pewarna, seperti mengurangkan RSN biru dan sebagainya. Dalam industri elektrokimia, untuk elektroplating, arca dan sebagainya. Potassium Humate Dalam industri tekstil, untuk pencetakan dan pencelupan, Potassium Humate pelunturan dan mercerizing, dan sebilangan besar digunakan untuk pembuatan gentian buatan manusia, bahan-bahan mentah poliester serat utama. Potassium Humate Di samping itu, ia juga digunakan untuk pemanas logam dan degreasing kulit dan sebagainya.

3, bahan mentah kimia, untuk perubatan, bahan kimia rumah tangga dan sebagainya.

4, digunakan sebagai reagen analitik, reagen saponifikasi, karbon dioksida dan penyerap kelembapan.

5, industri kimia untuk pembuatan sabun basuh, sabun syampu, krim Potassium Humate, krim, krim, syampu dan bahan mentah lain. Industri farmaseutikal untuk pembuatan progesteron, vanillin dan bahan mentah lain. Industri pewarna digunakan untuk membuat pewarna melamin. Industri bateri digunakan untuk membuat bateri alkali.

Organisasi ini mempunyai kesan pembakaran, boleh membubarkan protein, Kalium Humate pembentukan protein denatured alkali. Penyelesaian atau debu yang disembur pada kulit, Kalium Humate terutama disimbah ke dalam mukosa, boleh menghasilkan kudung lembut. Semakin tinggi kepekatan larutan, Potassium Humate semakin tinggi suhu, semakin kuat kesannya. Dihidupkan ke mata, bukan sahaja boleh merosakkan kornea, tetapi juga membuat kerosakan tisu dalam mata.

Kepekatan maksimum yang dibenarkan adalah 0.5 mg / m. Kerja harus dihalang daripada menyentuh kulit dan mata, seperti tidak sengaja menyentuh, air boleh dibasuh bahagian yang rosak, dan kemudian basah dengan 5% asid asetik, asam tartaric Potassium Humate, asid hidroklorik atau larutan asid sitrik; seperti percikan mata, penggunaan air atau saline dengan berhati-hati Perlahan basuh 10 ~ 30 min, dan kemudian klik pada 2% karnivacaine atau 0.5% daripada penyelesaian cardaine. Operasi harus dipakai oleh kain pakaian kerja keseluruhan, memakai sarung tangan getah, manset, potassium Humate aprons, memakai kasut dan produk insurans buruh lain, tangan harus dilapisi salap neutral dan hidrofobik.