Rumah > Berita > Kandungan

Kalium Humate Penyebab Kekeruhan

Sep 29, 2017

1, prestasi pengecutan konkrit. Campuran dengan konkrit kalium hidroksida, Potassium Humate pada pemanasan suhu bilik, dua bulan pertama penguncupan menjadi sedikit lebih besar, tiga bulan selepas admixture pengecutan konkrit yang lebih kecil daripada yang ditambah.

2, anti-beku-cair. Potassium hydroxide dicampur dengan konkrit, ketumpatan pukal daripada masa tidak besar, menunjukkan bahawa padatnya, dan dengan itu prestasi anti-beku-pencairan yang lebih baik.

3, sifat anti-campuran. Kalium hidroksida dengan konkrit, Potassium Humate label impermeabilitynya daripada penambahan pembekuan pada ketahanan label yang lebih tinggi.

4, rayapan konkrit. Tahap rayap konkrit yang dicampur dengan kalium hidroksida adalah lebih kecil daripada konkrit bukan aditif, dan pekali rayapan kecil, Potassium Humate supaya dapat mempertahankan prestasi yang diperlukan apabila digunakan dalam tanah huru-hara prategasan.

5, sifat-sifat lain, penambahan karbonasi konkrit kalium hidroksida dan kakisan, Potassium Humate dan lain-lain mempunyai laporan ujian. Secara umum, di bawah penggunaan biasa, tidak didapati mempunyai kesan buruk.

Dengan larutan kalium hidroksida sebelum yang pertama tidak boleh terus meletakkan padat hidroksida pepejal ke dalam kuah volumetrik, kerana kalium hidroksida yang dibubarkan dalam air akan menjadi eksotermik, Potassium Humate ia harus ditimbang sebilangan kali kalium hidroksida ke dalam bikar kecil

Ambil 5.8 hingga 6 gram kalium hidroksida ke dalam 1000 ml air suling, air suling Potassium Humate sebelum digunakan untuk penyejatan karbon dioksida, ambil 3 gram kalium hidroksida ke dalam botol kapasiti kecil dan kemudian ke dalam 100 ml air suling.

Kemudian perlahan-lahan disuntik ke dalam rebus untuk mengeluarkan CO2 dan telah menyejukkan air sulingan / air deionized, dan sentiasa kacau dengan batang kaca untuk membuat pepejal kalium hidroksida sepenuhnya dibubarkan, Potassium Humate dan kemudian ke penyejukan semulajadi, dengan batang kaca ke kelalang volumetrik.

Dan kemudian direbus untuk mengeluarkan CO2 dan telah menyejukkan air sulingan / air deionized untuk mencuci kaca dan bikar 3 hingga 4 kali dan losyen ke dalam kuah volumetrik, dan kemudian kapasiti jumlah botol.

Kira-kira setengah jam kemudian, larutan kalium hidroksida berjaya.

Sebab bagi kesan pepejal kalium hidroksida pepejal ialah reagen kalium hidroksida mengandungi karbonat. Apabila reagen kalium hidroksida ditambahkan kepada alkohol, Potassium Humate kalium karbonat dan natrium karbonat yang tidak larut dalam alkohol digantung dalam alkohol, menyebabkan kekeruhan larutan. Kunci untuk mencegah kekeruhan larutan adalah menghapus karbonat.

Sekiranya anda ingin mengeluarkan kalium karbonat dalam larutan standard kalium karbonat, cuma mengambil kepekatan reaksi kalium hidroksida yang diperlukan, Potassium Humate dan kemudian tambah metanol, goncang, letakkannya selama kira-kira seminggu sehingga larutan itu jelas, Buang mendakan.

Tetapi penyingkiran karbonat dalam pepejal kalium hidroksida, Potassium Humate tidak boleh menggunakan kaedah di atas, kerana 95% kandungan air etanol tinggi, akan ada sebahagian daripada karbonat yang dibubarkan dalam air, sukar untuk dipisahkan, maka perlu kalium hidroksida pepejal Tambah 10% daripada larutan barium klorida (1L kira-kira 3 5mL larutan barium klorida), berdiri selama kira-kira dua minggu, Potassium Humate sehingga larutan itu jelas, penapis, buang endapan, ambil penyelesaian.