Rumah > Berita > Kandungan

Potassium Humate Prinsip Dan Keputusan Ujian

Sep 29, 2017

Pertama, kebocoran kalium hidroksida pepejal rawatan kecemasan pengasingan kawasan yang tercemar, dikelilingi oleh tanda-tanda amaran, adalah disyorkan bahawa kakitangan kecemasan memakai topeng gas, Potassium Humate memakai pakaian pelindung kimia. Jangan langsung hubungi tumpahan, dengan bersih sekop bersih yang dikumpulkan dalam bekas bersih yang bersih, dengan sedikit air ditambah, disesuaikan dengan neutral, Potassium Humate dan kemudian ke dalam sistem air kumbahan. Anda juga boleh bilas dengan banyak air dan cairkan air ke dalam sistem air kumbahan. Seperti kebocoran yang banyak, dikumpulkan selepas kitar semula atau pelupusan tidak berbahaya.

Kedua, langkah perlindungan Perlindungan pernafasan: Jika perlu, masukkan topeng pelindung.

Pakaian pelindung: memakai pakaian (bahan anti karat). Perlindungan tangan: Pakai sarung tangan getah. Lain-lain: Selepas bekerja, mandi berpakaian. Perhatikan kebersihan diri.

Ketiga, langkah pertolongan pertama Pepejal kalium hidroksida Sentuhan kulit: segera bilas dengan air selama sekurang-kurangnya 15 minit. Sekiranya terdapat luka bakar, rawatan perubatan. Potassium Humate Sentuhan mata: Segera angkat kelopak mata, bilas dengan air atau saline selama sekurang-kurangnya 15 minit. Atau dibilas dengan larutan asid borik 3%. Rawatan perubatan. Penyedutan: cepat dari tempat kejadian ke udara segar. Apabila perlu, pernafasan tiruan. Rawatan perubatan. Potassium Humate ingestion: Segera bilas apabila pesakit terjaga, cairkan cuka atau jus lemon secara lisan.

Kalium hidroksida sebagai bahan kimia yang baik, digunakan secara meluas dalam bidang industri, kimia dan lain-lain bidang pembuatan, maka pengetahuan tentang produk ini, kami memahami berapa banyak, artikel berikut untuk semua orang untuk menerangkan lukisan bahan ini prinsip dan hasil ujian.

Prinsip: Bakteria gram-negatif dalam dinding sel dalam larutan alkali cair mudah pecah, pelepasan spiral DNA yang tidak patah, supaya penggantungan kalium hidroksida menunjukkan melekit, Potassium Humate boleh digunakan dalam cincin inokulasi untuk menarik keluar kawat melekit, dan bakteria Gram-positif Tidak ada perubahan dalam larutan alkali cair.

Kaedah: Ambil 1 larutan 40g / L larutan akueus kalium hidroksida (penyediaan segar) pada kaca bersih, ambil koloni segar sedikit, kacau dan campurkan dengan larutan kalium hidroksida berair, Potassium Humate dan setiap beberapa saat untuk menyebutkan cincin inokulasi, Potassium Humate memerhatikan sama ada Tarik keluar wayar melekit.

Keputusan: Inokulasi dengan cincin inokulasi adalah positif, masih penggantungan adalah negatif.

Permohonan: terutamanya digunakan untuk bakteria gram-negatif dan mudah untuk menyerap pengenalan bakteria Gram-positif. Kebanyakan bakteria Gram negatif dalam 5 ~ 10s dalam tindak balas positif, dan sesetengahnya memerlukan 30 ~ 45s, Pseudomonas, Lactobacillus, Flavobacterium, Alcaligenes, Moraxella dan kebanyakan positif dalam 10s, Acinetobacter, Potassium Humate Moraxella bertindak balas dengan perlahan, kebanyakan strain dalam 60s positif, dan bakteria Gram-positif selepas 60-an masih negatif.