Rumah > Berita > Kandungan

Penyerapan Air Kalium Humate

Jun 06, 2017

Potassium Humate Mekanisme pembakaran alkali adalah bahawa alkali mempunyai penyerapan air, yang menyebabkan sel-sel tempatan menjadi kering, ion alkali dan protein tisu membentuk kompleks protein denali alkali, Potassium Humate tisu adiposa saponifikasi, Potassium Humate yang dihasilkan haba semasa saponifikasi boleh membuat tisu yang mendalam terus merosakkan. Kerana kompleks protein denatur alkali boleh larut, ion alkali dapat menembusi lagi ke dalam tisu yang mendalam, menyebabkan kerosakan.

Kedalaman kebakaran caustic biasanya lebih dari dua darjah mendalam, sakit tajam. Nekrosis yang dibubarkan menyebabkan luka terus bertambah, kudung yang dibakar lembut, muncul perubahan bentuk licin seperti "sabun" atau "busuk", setelah jangkitan mudah bersamaan sepsis luka. Sentuhan kuku dengan kaustik akan menjadi lebih nipis, Potassium Humate kehilangan kilauan, supaya kuku rata ke kunci. Penyelesaian penyelesaian cair boleh menjadikan kulit kering, terik dan menggelembung. Kerengsaan mata aroma uap dan pernafasan saluran udara atas adalah kuat dan boleh menyebabkan terbakar pernafasan atas dan atas.

Kalium hidroksida (kimia: Koh, jenis: 56.11) serbuk putih atau pepejal serpihan. Titik lebur 360, titik didih 1320, ketumpatan relatif 2.044, titik kilat 52 ° F, indeks refraktif indeks Kalium Humate N20 de 421, tekanan wap 1mmHg (719 Shan). Alkali kuat dan mengakis. Sangat mudah menyerap kelembapan dari udara dan menyerap karbon dioksida ke dalam potash. Larut dalam kira-kira 0.6 air panas, 0.9 air sejuk, 3 etanol, 2.5 gliserin. Sejumlah besar haba dihasilkan apabila dibubarkan dalam air, alkohol, atau rawatan asid. Larutan ph 0 1 Molol adalah 13.5. Racun sederhana, separuh maut (tikus, mulut) 1230m. Larut dalam etanol, sedikit larut dalam eter. Kalium Humate Ia mempunyai ciri-ciri alkali dan sifat-sifat menghakis yang sangat kuat dan sama dengan soda kaustik.

1, digunakan sebagai desiccant, penyerap, untuk pengeluaran asid oksalat dan pelbagai potash, tetapi juga untuk penyaduran, ukiran, litografi dan sebagainya.

2, terutamanya digunakan untuk pengeluaran potash bahan mentah, seperti potassium permanganate, kalium karbonat dan sebagainya. Dalam industri farmaseutikal, pengeluaran kalium, boron, spironolactone, alkohol hati, testosteron propionate. Digunakan dalam industri ringan untuk pengeluaran sabun kalium, bateri alkali Bitrate Humate, kosmetik (seperti sejuk, krim dan syampu). Dalam industri pewarna, digunakan dalam pengeluaran pewarna pengurangan, seperti pengurangan RSN biru. Dalam industri elektrokimia, untuk elektroplating, ukiran dan sebagainya. Dalam industri tekstil, digunakan untuk percetakan dan pencelupan, pemutihan dan mercerizing, dan sejumlah besar serat buatan manusia, bahan-bahan mentah serat poliester. Di samping itu, juga digunakan dalam agen pemanasan metalurgi dan degreasing kulit dan sebagainya.

3, bahan mentah asas kimia, digunakan dalam perubatan, kimia harian dan sebagainya.

4, digunakan sebagai reagen analitik, reagen saponifikasi Potassium Humate, karbon dioksida dan penyerap kelembapan.

5. Industri kimia sehari-hari digunakan sebagai bahan mentah untuk membuat sabun kotor, syampu, krim, sejuk, syampu, dan sebagainya. Industri farmaseutikal digunakan dalam pembuatan flavonoid, vanillin dan bahan mentah lain. Industri pewarna digunakan untuk membuat pewarna melamin. Industri bateri digunakan untuk membuat bateri alkali.