Rumah > Berita > Kandungan

Penyerapan Air Kalium Humate

Aug 10, 2017

Mekanisme pembakaran alkali adalah alkali yang mempunyai penyerapan air, Potassium Humate yang menyebabkan sel-sel tempatan menjadi kering, ion alkali dan protein tisu membentuk kompleks protein alkali-denatured, tisu adiposa saponifikasi, Potassium Humate, panas yang dihasilkan semasa saponifikasi boleh membuat tisu mendalam terus merosakkan. Kerana kompleks protein denatur alkali boleh larut, ion alkali dapat menembusi lagi ke dalam tisu yang mendalam, menyebabkan kerosakan.

Kedalaman membakar caustic biasanya lebih dari dua darjah dalam, nyeri Potassium Humate tajam. Nekrosis yang dibubarkan menyebabkan luka terus bertambah, skrup terbakar lembut, muncul perubahan bentuk licin seperti "sabun" atau "busuk bodoh", selepas jangkitan mudah sepsis luka serentak. Sentuhan kuku dengan kaustik akan menjadi lebih nipis, kehilangan kilauan, supaya kuku rata ke sudu. Kalium Humate Hubungan penyelesaian cair boleh menjadikan kulit kering, putus dan menggelembung. Kerengsaan mata aroma uap dan pernafasan saluran udara atas adalah kuat dan boleh menyebabkan terbakar pernafasan atas dan atas.

1, digunakan sebagai desiccant, penyerap, untuk pengeluaran asid oksalat dan pelbagai potash, tetapi juga untuk penyaduran, ukiran, litografi dan sebagainya.

2, terutamanya digunakan untuk penghasilan potash bahan mentah, Kalium Humate seperti potassium permanganate, kalium karbonat dan sebagainya. Dalam industri farmaseutikal, pengeluaran kalium, boron, spironolactone, alkohol hati, testosteron propionate. Digunakan dalam industri ringan untuk pengeluaran sabun kalium, bateri alkali, kosmetik (seperti sejuk, krim dan syampu). Dalam industri pewarna, Potassium Humate digunakan dalam penghasilan pewarna merah, seperti pengurangan RSN biru. Dalam industri elektrokimia, untuk elektroplating, ukiran dan sebagainya. Dalam industri tekstil, digunakan untuk percetakan dan pencelupan, pemutihan dan mercerizing, dan sebilangan besar serat buatan manusia, serat polyester Potassium Humate untuk bahan mentah utama. Di samping itu, juga digunakan dalam agen pemanasan metalurgi dan degreasing kulit dan sebagainya.

3, bahan mentah asas kimia, Kalium Humate yang digunakan dalam perubatan, kimia harian dan sebagainya.

4, digunakan sebagai reagen analitik, reagen saponifikasi, karbon dioksida dan penyerap air.

5. Industri kimia sehari-hari digunakan sebagai bahan mentah untuk membuat sabun kotor, syampu, krim, sejuk, syampu, dan lain-lain. Industri farmaseutikal digunakan dalam pembuatan flavonoid, Potassium Humate vanillin dan bahan mentah lain. Industri pewarna digunakan untuk membuat pewarna melamin. Industri bateri digunakan untuk membuat bateri alkali.

1. Perkara pengangkutan: Apabila kereta api diangkut, drum keluli boleh diangkut oleh kereta gondola yang ada. Pembungkusan harus lengkap dan pemuatan harus selamat. Semasa pengangkutan, pastikan bekas itu tidak bocor, tidak runtuh, tidak jatuh, Potassium Humate tidak rosak. Ia dilarang sama sekali untuk dicampur dengan bahan mudah terbakar atau mudah terbakar, asid dan bahan kimia yang boleh dimakan. Kenderaan pengangkutan harus dilengkapi dengan peralatan rawatan kecemasan kebocoran.

2, pertimbangan penyimpanan: disimpan di gudang sejuk, kering, berventilasi dengan baik. Kalium Humate Jauh dari api dan panas. Kelembapan terbaik di perpustakaan tidak melebihi 85%. Pembungkusan mesti dimeteraikan dan tidak lembap. harus dengan mudah (boleh) mudah terbakar, asid, seperti penyimpanan yang berasingan, Potassium Humate mengelakkan pencampuran. Kawasan simpanan hendaklah disediakan dengan bahan yang sesuai untuk penerimaan kebocoran.