Rumah > Berita > Kandungan

Humate Potassium Dengan Alkali Kuat Dan Korosif

Sep 22, 2017

Kalium hidroksida (formula kimia: KOH, jumlah: 56.11) serbuk putih atau pepejal serpihan. Potensi Humor Titik lebur 360 ~ 406 ℃, titik mendidih 1320 ~ 1324 ℃, ketumpatan relatif 2.044g / cm3, titik kilat 52 ° F, indeks refraksi n20 / D1.421, tekanan wap 1mmHg (719 ℃) . Kalium Humate Dengan alkali yang kuat dan menghakis. Mudah menyerap kelembapan di udara dan deli, dan penyerapan karbon dioksida daripada kalium karbonat. Larut dalam kira-kira 0.6 bahagian air panas, 0.9 bahagian air sejuk, 3 bahagian etanol dan 2.5 bahagian gliserol. Apabila larut dalam air, alkohol atau dirawat dengan asid untuk menghasilkan banyak haba. Kalium Humate PH 0.1 mol / L ialah 13.5. Medium toksik, setengah mati mematikan (tikus, lisan) 1230mg / kg. Larut dalam etanol, sedikit larut dalam eter. Mempunyai alkali yang sangat kuat dan menghakis, sifatnya dan soda kaustik serupa.

Organisasi ini mempunyai kesan pembakaran, boleh membubarkan protein, Kalium Humate pembentukan protein denatured alkali. Penyelesaian atau habuk yang disimbah pada kulit, terutamanya disimbah ke dalam mukosa, boleh menghasilkan kudung lembut. Semakin tinggi kepekatan larutan, semakin tinggi suhu, Potassium Humate semakin kuat kesannya. Dihidupkan ke mata, bukan sahaja boleh merosakkan kornea, tetapi juga membuat kerosakan tisu dalam mata.

Kepekatan maksimum yang dibenarkan adalah 0.5 mg / m. Kerja harus dihalang daripada menyentuh kulit dan mata, seperti menyentuh secara tidak sengaja, air boleh dibasuh bahagian yang rosak, dan kemudian basah dengan 5% asid asetik, asid tartarik, asid hidroklorik atau larutan asid sitrik; seperti memercikkan mata, Potassium Humate menggunakan air atau saline dengan berhati-hati Cuci perlahan 10 ~ 30 min, dan kemudian klik pada 2% karnivacaine atau 0.5% daripada penyelesaian cardaine. Operasi hendaklah dipakai oleh kain yang kukuh yang diperbuat daripada seragam, memakai sarung tangan getah, manset, potassium Humate apron, memakai kasut dan produk insurans buruh yang lain, tangan harus disalut dengan salap neutral dan hidrofobik.

1, digunakan sebagai desiccant, penyerap, untuk pengeluaran asid oksalik dan pelbagai kalium, tetapi juga untuk penyaduran, arca, litografi dan sebagainya.

2, terutamanya digunakan untuk pengeluaran bahan mentah seperti kalium, seperti potassium permanganate, kalium karbonat dan sebagainya. Dalam industri farmaseutikal, untuk pengeluaran kalium boron, spironolactone, heparanol, testosteron propionate dan sebagainya. Dalam industri ringan untuk pengeluaran sabun kalium, bateri alkali, kosmetik (seperti krim sejuk, krim dan syampu). Dalam industri pewarna, Potassium Humate untuk menghasilkan pewarna, seperti mengurangkan RSN biru dan sebagainya. Dalam industri elektrokimia, untuk elektroplating, arca dan sebagainya. Dalam industri tekstil, untuk percetakan dan pencelupan, pemutihan dan mercerizing, dan sebilangan besar digunakan untuk pembuatan gentian buatan manusia, bahan-bahan mentah poliester serat utama. Di samping itu, ia juga digunakan untuk pemanas logam dan degreasing kulit dan sebagainya.

3, bahan mentah kimia, untuk ubat-ubatan, potassium Humate household chemicals dan sebagainya.

4, digunakan sebagai reagen analitik, reagen saponifikasi, karbon dioksida dan penyerap kelembapan.

5, industri kimia untuk pembuatan sabun basuh, sabun lembut syampu, krim, krim sejuk, syampu dan bahan mentah yang lain. Industri farmaseutikal untuk pembuatan progesteron, vanillin dan bahan mentah lain. Industri pewarna digunakan untuk membuat pewarna melamin. Humas Humate Industri bateri digunakan untuk membuat bateri alkali.