Rumah > Berita > Kandungan

Faedah Rumpai Laut Ekstrak Baja pada Tanaman

May 09, 2019

Aqualantis (baja ekstrak baja) didasarkan pada alga asli sebagai bahan mentah, melalui teknologi penapaian biologi untuk mengekstrak dan memperkayakan nutrien mineral dalam tubuh, seperti polysaccharide rumpai laut, mannitol, betaine, pengawal selia tumbuh-tumbuhan dan unsur surih. Ia adalah jenis baja organik baru yang mengekalkan bahan aktif semulajadi rumput laut.


Kesan nutrien unik dalam baja rumpai laut :


1. Polisakarida rumpai laut

Ia dapat meningkatkan kestabilan produk, ion-ion anorganik chelate dan ion logam berat, dan meningkatkan fotosintesis tumbuhan. Struktur tanah telah berubah dan kebolehtelapan meningkat. Tambahan pula, tanaman boleh diserap dengan mudah untuk meningkatkan imuniti badan dan meningkatkan kualiti tanaman secara berkesan.


2. Betaine

Ia boleh mengawal osmosis sel dan meningkatkan keupayaan tanaman untuk menentang kemarau, sejuk dan kemasinan. Satu siri enzim yang melindungi tumbuh-tumbuhan; Ia mempunyai fungsi penghalau serangga dan dapat mengawal dan mempromosikan pertumbuhan tanaman.


3. Mannitol

Mengambil bahagian dalam fotosintesis tumbuhan, mengawal keseimbangan osmosis pemakanan tumbuhan, dan secara tidak langsung meningkatkan imuniti.


4. Yodium

Boleh menghalang, membunuh bakteria, meningkatkan imuniti badan tumbuhan.


5. Cytokinins

Sebagai hormon tumbuhan, sitokinin dapat mengawal rembesan hormon tumbuhan dan merangsang pertumbuhannya.Prestasi aplikasi tanaman:


1. Strawberry

Dengan baja algal, tunas bunga dibezakan lebih awal dan bunga menjadi lebih kuat. Bekasnya lebih besar, yang baik untuk pembangunan buah. Buah bentuk yang baik, kualiti yang lebih tinggi!


image


2. Tomato

Selepas penggunaan alga, ia dapat mempromosikan sintesis dan transformasi nutrien secara berkesan, daun-daunnya berwarna hijau dan lembut, fotosintesisnya baik, tumbuhan kuat, bunga dan buah-buahan dilindungi, kecerahan tinggi, jenis buah baik, penentangan terhadap penuaan pramatang, pencegahan dan rawatan buah malformed, buah busuk umbi dan penyakit fisiologi lain mempunyai kesan pencegahan yang sangat baik.


image


3. Lemon

Pokok limau dengan caj ganggang selama 20 hari, pucuk pesat, tumbuhan yang subur, meninggalkan kilau hijau tebal. Alga boleh menggalakkan penyerapan nutrien yang cepat dalam tanaman dan mengawal potensi pertumbuhan pokok limau.


image


4. Timun

Selepas menggunakan gambarajah kesan cas alga. Daun hijau tebal dan gelap lebih kuat daripada yang sebelum digunakan, dan kapasiti pemakanan dan pemakanan meningkat dengan ketara. Berat buah, melon duduk lebih baik, pertumbuhan tembikai yang lebih cepat!

imageE-mel: info@agronaturetech.com

Tel: + 86-29-81129402